Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Başkan Uludağ, 'Sağlıkçılarımız iyi ki var'

Başkan Uludağ,

Başkan Uludağ, 'Sağlıkçılarımız iyi ki var'

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, 1-7 Nisan Dünya Saglik Günü ve Kanser Haftasi nedeniyle saglik en temel ve degerli hazinemizdir dedi.
Her yil 1 – 7 Nisan tarihleri arasinda bu hafta sagligin ne kadar önemli oldugunu bir kez daha anlamak ve vurgulamak için Dünya Saglik Günü ve Kanser Haftasi olarak aniliyor.
Baskan Uludag ; “Saglik bizler için o kadar önemli ki; en temel ve kiymetli hazinemizdir. Dünya’da yayilan virüs salginin Ülkemiz’ de de ortaya çikmasi nedeni ile gücümüzün yettigince hep birlikte adeta savasir olduk. Bu virüsten dolayi maalesef ki hastaliga yakalananlar ve kayiplarimiz oldu, vatandaslarimizin önce kendileri ve sevdikleri için tedbir almalari gerekiyor . Bu süreç içerisinde Saglik Bakanligimizin yayimladigi genelgede kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için 14 kurala uymamiz gerekiyor. Lütfen mecbur olmadiginiz durumda bu süre zarfinda evden disari çikmayin ve sosyal mesafeye önem verin. Sariçam Belediyesi Sosyal yardim ekipleri tarafindan 65 yas üzeri ve kronik rahatsizligi olan büyüklerimize sicak yemek hizmeti; Idari isler bünyesinde durulan ekipler ile ihtiyaç sahiplerine elektrik ve su tesisati, tamirat hizmeti veriyoruz. Zabita Ekiplerince de Kaymakamlik bünyesinde kurulan Vefa Grubu ile ortaklasa 65 yas ve üstü ile evden çikamayan yalniz yasayan engelli vatandaslar için alisveris hizmetleri karsilanmaktadir. Sariçam ilçesindeki bütün ana yollar, camiiler, kiraathaneler, oyun ve park alanlari, banka ve ATM’leri ile pazar yerlerinde devamli dezenfekte çalismasini sürdürüyoruz. Vatandaslarimiz bizim için kiymetli, biz her zaman yaninizdayiz. Bu haftadan itibaren Pazar yerlerinde alisveris için gelen vatandaslarimiza eldiven ve maske dagitimina da baslanmistir. Insallah en kisa zamanda bu salgini yenecegiz. Virüs bizim alacagimiz önlemlerden daha güçlü degildir. Bir kez daha tekrar ediyorum ki; zorunlu olmadikça evden çikmayiniz ve önerilen kurallara uyunuz dedi.
Basta kanser hastalari olmak üzere tüm hastalara sifalar diliyorum. Bizler için kendilerini düsünmeden her sey pahasina gece gündüz çalisan kiymetli doktorlarimizin ve saglik çalisanlarimizin Dünya Saglik Günü ve Kanser Haftasi’ni en içten kutlarim. Basta doktorlarimiz olmak üzere tüm saglik personellerimize iyi ki varsiniz diyor ve tesekkürlerimi sunuyorum. Her sey için önce saglik... “diye konustu.



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı