Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

Başkan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

Baskan Zeydan Karalar TEMSA için teyakkuza geçti

 

Baskan Zeydan Karalar, üretimin durdugu TEMSA’yi gezdi, isçilerle bir araya geldi ve  tesisin yeniden üretime baslamasi için birlik beraberlik çagrisi yapti.

 

Baskan Karalar, “Sayin Cumhurbaskanimizin ve ilgili dinamiklerin TEMSA sorununa sahip çikacagina inaniyorum.”

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, üretimin durdugu TEMSA tesislerini gezdi, ardindan issiz kalma endisesi tasiyan çalisanlarla Özçelik Is Sendikasi’nda bir araya geldi. Baskan Zeydan Karalar, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’i, 300 otobüslük siparisten vazgeçmemesi için aradigini belirtti. Baskan Karalar, Simit Sarayi için 500 milyon dolari gözden çikaran bankalarin, TEMSA gibi bir üretim merkezi için de bir seyler yapabilecegini kaydetti.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, yabanci bir firmaya satilmasinin ardindan üretimin durdugu TEMSA’yi ziyaret etti.

Tesisleri gezen Baskan Zeydan Karalar, az sayidaki yönetici ve çalisandan bilgi aldi.

Baskan Zeydan Karalar daha sonra, HAK-IS’e bagli Özçelik Is Sendikasi Adana Sube Baskanligi’ni ziyaret ederek, endiseli isçilerle ve sendika yöneticileriyle bir araya geldi.

ISÇI KARDESLERIMIN DE ÜRETIME DEVAM ETMEK ISTEYEN FABRIKA SAHIPLERININ DE YANINDAYIM

 TEMSA’nin sadece Adana ve Türkiye için degil, dünya için önemli bir üretim merkezi oldugunu söyleyen Baskan Zeydan Karalar, “Geçmiste; Adana’da bin 500 insanin çalistigi, silsile yoluyla tedarikçilerle birlikte 8-10 bin kisiye, böylece 50-60 bin kisiye ekmek saglayan TEMSA gibi bir tesis bulunmasindan dolayi çok mutlu olurdum. Bugün gittim, o tesisin yerinde yeller esiyor. Üretim durmus, kimse yok fabrikada. Çok üzüntü verici bir durum.

TEMSA 125 milyon dolar ihracat yapan, yilda 200 milyon dolarlik üretim gerçeklestiren ve Adana’nin bu yil 2 milyar dolar olacak ihracatinin yüzde 10-12’sini tek basina hayata geçiren bir tesis.

Böyle bir marka degerin, bu duruma düsmesi, üretimin durmasi çok üzüntü verici.

Ben isçi kardeslerimin de, fabrikayi üretime açmak isteyen fabrika sahiplerinin de yanindayim” dedi.

ANKARA BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI’NIN 300 OTOBÜSLÜK SIPARISTEN VAZGEÇMEMESI IÇIN SAYIN MANSUR YAVAS’I ARADIM

TEMSA’da yetkililerle konusurken, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in 300 otobüs talep ettigini ögrendigini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Sayin Mansur Yavas’i aradim. Üretimin durmasindan dolayi, fabrikanin 300 otobüslük siparislerini teslim edemeyecegini düsündügünü söyledi. ‘Baskanim sakin baska bir yere basvurma. Bekle biraz’ dedim. TEMSA siparisi hazir bir müessese.  Ben burada basta CHP’li belediyeler olmak üzere, diger belediyelere de bu konuda, bu güzide tesisin üretime devam etmesi konusunda desteklerini vermelerini istirham ediyorum.

Inaniyorum ki, TEMSA üretime basladiginda, Ankara Büyüksehir Belediyesi ve baska bir çok belediyemiz siparisleriyle destek verecektir. Bunun öncüsü olmaya haziriz. Inancim odur ki Sayin Cumhurbaskanimiz dahil, ülkemizi yönetenler ve Adana’mizdaki bütün dinamikler bu olaya sahip çikacaktir. Böyle bir tesisin bu sekilde birakilmasina kimsenin gönlü razi olmaz” diye konustu.

SIMIT SARAYINA SAHIP ÇIKILDIGI GIBI TEMSA’YA DA SAHIP ÇIKILABILIR

Su anda tesislerde ihracata hazir 26 milyon dolarlik ürün oldugunu ögrendigini ifade eden Baskan Zeydan Karalar, söyle devam etti: “ Otomotiv sanayisinde çok ciddi dis alim yapiyoruz. TEMSA’da ilk kez yüzde yüz elektrikli araç üretildi. Bu büyük bir deger. Bir alanda marka yaratmak hiç kolay degil. TEMSA artik ABD, Kanada, Fransa gibi ülkelere ve dünyanin bir çok noktasina ihracat yapiyor. Adana’yi ve Türkiye’yi dünyanin her yerinde temsil ediyor. Ciddi üretim, ihracat ve gelir merkezi. Kamuoyuna, yetkililere buradan bir çagrida bulunmak istiyorum. Buna bir el atilmali. Bugün bir Simit Sarayi’na 500 milyon dolari gözden çikaran bankalarimiz, TEMSA için de bir seyler yapabilir. Bir tesis dünyaya mal olmussa, bizim devlet bankalarimiz ve özel bankalarimiz sahip çikabilir.. TEMSA gibi bir üretim, istihdam ve ihracat merkezine de, Simit Sarayi’na oldugu gibi sahip çikilmasini istirham ediyoruz. Böyle olacagina yürekten inaniyorum.”

SIYASI PARTI AYRIMI GÖZETMEKSIZIN BU SORUNUN ÇÖZÜMÜ IÇIN ÇALISILACAGINA INANIYORUM

TEMSA’nin borcunun yüzde 80-90’inin vadesinin 2020’de gelecegini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, sözlerini söyle sonlandirdi: “TEMSA, henüz vadesi gelmemis 200 milyon dolar borcun altindan kalkacak bir firmadir ve bu gücü vardir. Biraz itidal, anlayis ve ilgiyle, bu kardeslerimiz issiz kalmaz. Ne yapilmasi gerekiyorsa hep birlikte yapacagiz.

Bir müessesenin sahibinin kim oldugunun çok fazla önemi yok. Önemli olan istihdamin, üretimin ve ülke ekonomisine katkinin devam etmesi. TEMSA’nin marka degerinin devam etmesini arzuluyoruz. Alacagi olan bankalar, TEMSA’nin çalismasi noktasinda bir yaklasim gösterirlerse herkes kazançli çikar. Adana’da siyasi parti ayrimi gözetmeksizin bütün milletvekillerinin bu konuya sahip çikacagina inaniyorum.”

SENDIKA YÖNETICILERINDEN VE ISSIZ KALMA ENDISESI TASIYAN ISÇILERDEN BASKAN KARALAR’A TESEKKÜR

HAK-IS’e Bagli Özçelik Is Sendikasi Adana Sube Baskani Sedat Aydin, Baskan Zeydan Karalar’in desteginin çok degerli oldugunu belirterek, çalisanlar adina tesekkürlerini iletti

HAK-Is Adana Il Baskani Abdurrahman Yücel de, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in gösterdigi duyarliligin herkes tarafindan gösterilmesi gerektigini kaydetti ve tesekkür etti.

Baskan Zeydan Karalar’a HAK-IS’e bagli Özçelik Is Sendikasi üyesi ve TEMSA çalisani isçiler yogun sevgi gösterisinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli