Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Bilal Uludağ, engellileri yalnız bırakmadı...

Bilal Uludağ, engellileri yalnız bırakmadı...

TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER FARKINDALIK GÜNÜ'NDE ENGELLİ TÜM İNSANLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ.

TÜRKISTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLASMA DERNEGI, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLILER FARKINDALIK GÜNÜ'NDE ENGELLI TÜM INSANLAR IÇIN BIR ARAYA GELDI.

3 Aralik Dünya Engelliler Farkindalik Günü'nde Türkistanlilar Kültür ve Yardimlasma Dernegi, Türkistanli engelli hemsehrileri için ve bütün engelli insanlar için bir araya geldi. Bu önemli güne Sariçam Belediye Baskani Av. Bilal Uludag, STK temsilcileri ve Türkistanli gençler katildi.

Türkistanlilar Kültür ve Yardimlasma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani M. Osman Beg: 'Insanlari birbirinden ayiran ve hayati zorlastiran asil engel kalpleri sevgiden, anlayistan ve merhametten uzaklastiran engeldir. Insanlik olarak ilk asmamiz gereken engel budur. Fiziksel ve biyolojik engele sahip olan insanlarimizi anlamak, onlara destek olmak, her zaman onlarin yaninda oldugumuzu göstermek ve yasami onlar için daha kolay hale getirmek insanlik vazifemizdir. Biz Türkistanlilar Kültür ve Yardimlasma Dernegi olarak engelli olan Türkistanli hemsehrilerimizin ve tüm engelli vatandaslarimizin yanindayiz. Fiziksel sartlarda esit olmayabiliriz ama kalplerimiz arasinda hiçbir engel olmadigini bilmelerini isteriz.' dedi.

Gelin hep birlikte engellerini asan Türkistanli hemsehrimizin sözlerine kulak verelim: 'Yasadigimiz toplumda biz engellilerin karsilastiklari zorluklar sizin günlük yasantinizda tek bir saniyenizi dahi almaz, bizleri tam anlayabilmeniz için bir saatligine gözlerinizi baglayin bir saatligine ellerinizi ayaklarinizi baglayin bir saatligine kulaklarinizi tikayin ve konusmayin göreceksiniz yüreginiz daralacak ruhunu sikilacak isyan edeceksiniz Bir saate siz dayanamazken bizler bir ömür boyu bu engeli Allah'a sükrederek yasiyoruz.  Önünüze engel oldu mu hiç kaldirimlar, disarida tuvalet sorun oldu mu, herhangi bir yerde otururken degisik bakislar gördünüz mü, iç dünyanizda firtinalar yasadiniz mi, bizler hayatin bütün zorluklarina sizlere nazaran çifter çifter yasiyoruz ve üstesinden gelmek için olaganüstü mücadele ediyoruz. Her insan gibi evlenmek bizim de hakkimiz ama ne yazik ki en yakinlarimiz tarafindan mutlu olmamiz engelleniyor. Bunlar nasil ev idare edecek çocuklarina nasil bakacak bu çok basit sebepler yüzünden, egitim hayatinizda fiziksel sorununuz yüzünden geride kalmak nasil bir duygu biliyor musunuz? Onlar futbol oynarken kosarken imrenerek bakmak, hele çocukluk dönemimizde yasadiklarimizi bu çocuk akliyla engelliligi anlamadan, ne oldugunu bilmeden çocuk ruhu ile yasadiklarimiz anlatilacak gibi degil. Okudugunuz gibi çok basit 3-5 sorundan bahsettim, her ne olursa olsun bizler sizlerle yasayacagiz. Umarim hiçbiriniz herhangi bir engelle yasamak zorunda kalmazsiniz, temennim bu!' 

3 Aralik Dünya Engelliler Farkindalik Günü'nde yanimizda olan Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag'a STK temsilcilerine, tüm dost ve hemsehrilerimize tesekkür ederiz.

 
 


  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli