Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Büyükşehir 90 gün süreyle günde 1500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek dağıtmaya başladı

Büyükşehir 90 gün süreyle günde 1500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek dağıtmaya başladı

Büyükşehir 90 gün süreyle günde 1500 ihtiyaç sahibine sıcak yemek dağıtmaya başladı

Büyüksehir 90 gün süreyle günde 1500 ihtiyaç sahibine sicak yemek dagitmaya basladi

 

Baskan Zeydan Karalar: “Issizlik çok yüksek. Sicak yemek dagittigimiz vatandas sayisini 2500’e çikaracagiz.”

 

Büyüksehir-BM is birligiyle muhtaç vatandasa 3 kap sicak yemek

 

Adana Büyüksehir Belediyesi, Birlesmis Milletler Dünya Gida Programi ve GIZ’la  yapilan is birligiyle, Adana’ya göçle gelenlere ve ihtiyaç sahibi kent sakinlerine  3 çesit sicak yemek dagitmaya basladi. Adana Büyüksehir Belediyesi’nce ihtiyaç sahibi 1500 kisiye 90 gün süreyle yemek dagitilacak. Proje kapsaminda çalistirilmak üzere Adana Büyüksehir Belediyesi, 90 günlügüne  28 geçici isçi istihdam etti. Projenin ismi “Asevi”  Ayrica sicak yemek dagitilan vatandasa, ücretsiz halk ekmek de veriliyor.

 

SICAK YEMEK ULASTIRILAN VATANDAS SAYISI 2500’E ÇIKARILACAK

Proje kapsaminda Fevzipasa Mahallesi’nde yemek dagitilmaya baslandi. Ilk dagitim etkinligine katilan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, önümüzdeki süreçte sicak yemek ulastirilan ihtiyaç sahibi sayisinin 2500’e çikarilacagini söyledi.

YATAGA AÇ GIREN VATANDAS OLMASIN ISTIYORUZ

Baskan Zeydan Karalar, “ Koronavirüs destegi kapsaminda yaptigimiz onlarca sosyal yardimin yaninda Birlesmis Milletler’le birlikte 1500 kisiye sicak yemek projesini baslattik. Projemiz basladi ve kisa süre içinde sicak yemek ulastiracagimiz kisi sayisini 2 bin 500’e çikaracagiz.

Memleketimizde yatagina aç giren tek vatandasimiz olmasin istiyoruz. Halk Kart uygulamasi da bunun içindi, sicak yemek uygulamamiz da bunun için. Issizlik çok yüksek. Bu projemizle vatandasimiza bir nebze yardimci olabiliyorsak ne mutlu bize. Insallah Büyüksehir olarak vatandasimiza daha önemli büyük sosyal yardimlar yapacagiz” diye konustu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli