Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

ÇELİK'İN İSTİFASI ŞOK ETKİSİ YARATTI

ÇELİK

Türk Eğitim Sen Adana 3 Nolu şube başkanı Rıfat Çelik’in ani bir karar alarak Sendika başkanlığını bırakması şok etkisi yarattı.

Türk Egitim Sen Adana 3. Nolu Subesinde Deprem

 

 

Türk Egitim Sen Adana 3 Nolu sube baskani Rifat Çelik’in ani bir karar alarak Sendika baskanligini birakmasi sok etkisi yaratti.

SENDIKACILIGA ADAM GIBI BASLADIM ADAM GIBI BITIRDIM

 

Türk Egitim Sen Adana 3 Nolu sube baskani Rifat Çelik, yaptigi açiklamada

 

 

Sendikacilik hayatina2001 yilinda Türk Egitim- Sen’in Çukurova Üniversitesi isyeri temsilcisi olarak basladigini belirterek, 2002 yilinda Türk Egitim-Sen Adana 3 No’lu sube kurucular kurulu olarak sube baskani seçildigi ve yapilan 6. Olagan Genel Kurulu'nda da sube baskani seçildigini söyledi.

Çelik, Özel nedenlerimden dolayi sendikacilik hayatina noktayi koymus bulundugunu kaydederek. Yerine sube baskanligina, baskan yardimcisi Bahadir Bozduman’in getirildigini söyledi.

Türk Egitim-Sen Adana 3 No’lu Üniversite sube faaliyet alani Çukurova Üniversitesi, Adana ALPARSLAN TÜRKES Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Adana Kredi ve Yurtlar Kurumu Il Müdürlügü’ne bagli birimler oldugunu ifade eden baskan Çelik,

Üniversitelerimizin degerli yöneticileri, KYK Il Müdürlügü çalisanlari, sendikamizin degerli yöneticileri, Isyeri temsilcilerimiz, üyelerimiz, Akademik ve Idari personellerimiz sizinle yaklasik 18 yil birlikte çalistik, 18 yil boyunca verdiginiz destekle Türk Egitim-Sen Adana 3 No’lu Üniversite Subesi’ni yetkili ve sahsimi yetkili bir sendikanin baskani yaptiniz. Sahsima verdiginiz bu yetkiyi hiçbir zaman kötüye kullanmadim, haktan, hukuktan, adalet ve liyakatten asla taviz vermedim. Bu yetkiyi hiç bir zaman kendi menfaatim için kullanmadim. Siz degerli çalisanlarimiz için her riski gögüsledim. Yeri geldi Ergenekon kumpasçilarina karsi durdum, yeri geldi Fetöcülere karsi durdum, yeri geldi çözüm sürecine ve akillere karsi durdum. Sizler bize inandiniz destek verdiniz direncimiz oldunuz. Bu güne kadar verdiginiz destek karsisinda selam ve sevgilerimle sizlerin huzurunda saygiyla egiliyorum.

  Çukurova üniversitesinin Rektörü sayin Prof. Dr. Mustafa Kibar soyadi gibi kibar, adam gibi adamdir.  Her zaman üniversite çalisanlarinin dertleriyle dertlenen, sorunlarini çözmek için hiçbir fedakarliktan kaçmayan, liyakate önem veren, Promosyon sözlesmesinde, Idari personelin görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavi gibi bir çok sorunu çözen, seffaf bir yönetim sergileyerek üniversitemizi ilk onlara tasiyan,  bilime ve bilim adamalarina destek veren sayin rektörüme hepinizin huzurunda minnet ve saygilarimi sunuyorum. Sayin rektörüm iyi ki varsiniz. Ayni zamanda bu basarilara her türlü destek veren rektör yardimcilarimiz ile tüm yöneticilerimizin katkilarini takdir ediyor, saygilarimi sunuyorum.

Adana’mizdaki ikinci bilim yuvasi olan Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin degerli rektörü sayin Prof. Dr. Mehmet Tümay’in çalisanlarin banka promosyonlari için verdigi destegi, çalisanlarin sorunlarina olan duyarliligi, bilimsel hedefleri ile ilkeli bir yol çizmesi dolayisiyla kendilerine ve tüm ekibine tesekkür eder, saygilarimi arz ederim.

Siyasi düsüncemi 1976’dan beri hiç bir zaman gizlemedim. Önce ülkem, sonra ilkem diyerek yola çiktigim sendikacilik hayatimda hiç kimseyi inanci, mezhebi, irki ve siyasi düsüncesi için ayirmadim, ayiranlarla beraber olmadim. Degerli çalisanlarimizin promosyon paralarinizi yiyenlere karsi çiktigimiz için üyelerimizi baski ve santajla istifa ettirip subemizi ikiye bölen dönemin rektörüne, yeri geldi haklarimizi gasp eden hükümetlere karsi dik durduk,  hiçbir zaman egilmedik. Sendikaciligimizi adam gibi yaptik, çünkü “adamlarla beraber sendikacilik yaptik.

Adana’da adam gibi sube baskanlariyla birlikte yapmis oldugumuz sendikacilik her zaman Türkiye’deki sendikacilara ve sivil toplum örgütlerine örnek olmustur. Devletimizin, askerimizin, polisimizin ve Türk milletinin her zaman yaninda olduk, sehitlerimiz ile gazilerimi yalniz birakmadik. Yeri geldi yüz binleri yürüterek büyük mitingler yaptik, hep destek olduk.

Tür Egitim- Sen’in Türk egitimcilerinin tek adresi olmasini saglayan, her türlü riski göze alan Genel Baskanlarimiza, Genel Baskan Yardimcilarimiza, Anadolu’nun her kösesinde maliyla, caniyla ve serefiyle mücadele eden sube baskanlari, sube baskan yardimcilari, isyeri temsilcileri, kadin komisyonlari ve üyelerimize tesekkür eder saygilarimi sunarim. Iyi bir sendikaci ve gözlemciyim, kimlerin kimlerle ne isler yaptiklarini biliyorum, bir can burcum var oda Allah’adir yeri ve zamani gelince yapmam geregini yaparim açiklamasinda bulundu

 



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu