Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISINI YAPTI

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISINI YAPTI

CEYHAN BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI TOPLANTISINI YAPTI

CEYHAN BELEDIYE MECLISI EYLÜL AYI TOPLANTISINI YAPTI

 

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 sayili Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi geregi 2019 yili Eylül ayi olagan toplantisini Belediye Baskani Kadir Aydar baskanliginda gerçeklestirdi.

 

Murat Gögebakan Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'ndaki toplanti açilis ve yoklamanin ardindan Atatürk ve aziz sehitler için bir dakikalik saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi'mizin okunmasi ile basladi. Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar gündem maddelerini degerlendirdi.

 

Millet Ittifaki Meclis Üyesi Ibrahim Üstün’ün saglik problemleri nedeniyle meclis üyeliginden çekilmesi üzerine yerine Durdu Ahmet Biberoglu getirildi. Tecrübeli siyasetçiye meclis üyesi arkadaslari basari temennisinde bulundu.

 

Gündem disi önerilerin degerlendirilmesinin ardindan, gündemin 3. maddesi, Sosyal Demokrat Kamu Isverenleri Sendikasina üye olunmasi ve yetki verilmesi talebi oy çoklugu ile kabul edildi. Gündemin 4.maddesi, memur kadro ihdasi ve iptalinin görüsülmesi talebi oy birligi ile kabul edildi. 5. madde, Geçici Isçi Vizeleri talebinin görüsülmesi talebi oy çoklugu ile kabul edildi. 6.madde, Halkla Iliskiler Müdürlügü kurulus , görev ve yönetmeliginin görüsülmesi talebi, 7. madde, Basin Yayin Müdürlügü kurulus, görev ve çalisma esaslari yönetmeliginin görüsülmesi, 8.madde, Kiymet Takdir komisyonu olusturulmasi talebinin görüsülmesi ile 9. madde ilçemizde bulunan tasinmazlarin satisi ve satis islemlerinin yürütülmesi amaciyla encümene yetki verilmesi talebinin görüsülmesi ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

BASKAN AYDAR:  “TÜRKIYE’NIN EN SEFFAF BELEDIYESI OLACAGIZ”

 

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar gündem maddelerini degerlendirirken özellikle 10,11,12. maddelerde yer alan Gündüz Bakim Evleri konusunda açiklama yapti.  Baskan Aydar, “Ceyhan’a yapilacak hizmetler için herkese kapimiz açik, kim oldugu önemli degil, hangi partili oldugu önemli degil. CHP’li, MHP’li, AK Parti’li olsun herkese kapimiz açik. Gündüz Bakim Evleri hayirsever vatandaslarimiz tarafindan talep edildi, degerlendirdik. Bu bizim en önemli projelerimizden birisidir, gelecegimizin teminati çocuklarimizin egitim görecegi, çalisan hanimefendilerin rahat edecegi çok kapsamli egitim kurumlari yapiyoruz. Görüsmeleri AK Partili Meclis üyelerimiz de takip edebilir. Bizde ayrimcilik olmaz, usulsüz hiçbir is bizim dönemimizde olmayacak. Tüm insaatlari denetliyoruz, usulsüz gördügümüzü rapor ediyor daha önce yapilmis hatalari ise yargiya bildiriyoruz. Kendi partilimi dahi mahkemeye verdim, arastirip görebilirsiniz. Biz Türkiye’nin en seffaf belediyesi olacagiz, bu sehire hizmet noktasinda parti ayrimi yapmaksizin herkese kapimiz açiktir” dedi.

 

Hilal Isik Asrak ve Sefika Akitici Gündüz Bakim evlerinin görüsülme talebi oy çoklugu ile kabul edildi. Gündemin 13. maddesi Ceyhan Ilçesi, Sarimazi Mevkii, Liman Alani Platform ve Boru Hatti Teklifi talebinin görüsülmesi, 14. madde Sarimazi Mevkii , Tersane ve Mendirek Dolgu Alani ilave ve Revizyon Imar Plani Teklifi talebinin görüsülmesi, 15. madde Uygulama Imar planinin talebinin görüsülmesi ve 16. madde, Belediye Evleri Mahallesinin isminin ‘Baris Mahallesi’ olarak degistirilmesi talebi, ilgili komisyonlarda görüsmek üzere havalesi oy çoklugu ile kabul edildi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli