Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATARAK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI PAZARI AÇTI

CEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATARAK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI PAZARI AÇTI

CEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATARAK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI PAZARI AÇTI

CEYHAN BELEDIYESI BIR ILKE DAHA IMZA ATARAK ZEYTIN VE ZEYTINYAGI PAZARI AÇTI
 
-CEYHAN BELEDIYESI’NDEN ZEYTIN ÜRETICILERI IÇIN ÖNEMLI HAMLE 
 
Ceyhan Belediyesi, zeytin üretiminde önemli bir paya sahip Ceyhan’da bir ilki gerçeklestirerek, Zeytin ve Zeytinyagi Pazari açti.
 
Ceyhan’da mevcut birçok zeytin çesidinin ayni zamanda yetistigi, bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyagi üretim merkezlerinden biri olabilmesi için önemli adimlar atan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, zeytin üreticilerine destek olmak için Zeytin ve Zeytinyagi Pazari’nin açilisini yapti.
 
BASKAN ERDEM, “CEYHAN’IN TOPRAGI BEREKETLI, ÇIFTÇILERI ISE MAHIRDIR”
 
Zeytin ve Zeytinyagi Pazari’nin açilisinda konusan Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, “Ceyhan’imiz mevcut birçok zeytin çesidinin ayni zamanda yetistigi bir kenttir. Bu nedenle memleketimiz bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyagi üretim merkezlerinden birisi olacaktir. Biz de Ceyhan Belediyesi olarak 'tek bir pazar ortaminda' zeytin satisina destek vermek amaciyla bu pazari düzenledik. Bölgemizde 23.500 dekar bahçecilik yapilmakta, bu da yaklasik olarak 1,5 milyon agaç Zeytin demektir. Artik geleneksel üretim bölgeleri disinda Ceyhan’da zeytincilikte söz sahibi olmalidir. Çünkü zeytinin ana vatani bu topraklardir. Bu sebeple zeytinciligi bu topraklarda gelistirmeyi ve zeytinde katma deger yaratmayi amaçliyoruz. Ceyhan topraklari bereketli, çiftçileri mahir, kadinlari ise cevvaldir. Ben üreticilerimize güveniyor, bu pazarin ilçemize ve ülkemize büyük getirisi olacagini düsünüyorum” dedi.
 
ERDEM, “CEYHAN, ZEYTINI ILE ULUSLARARASI FUARLARDA YERINI ALMALIDIR”
 
Zeytin üretiminde Ceyhan’in çok önemli bir paya sahip oldugunu ifade eden Baskan Erdem, “Bu yil 40 zeytin yetistiricisi ve zeytin ürünleri üreticisinin katilimiyla ilkini gerçeklestirdigimiz üretici ile tüketici bulusturmayi amaçladigimiz zeytin pazarimizi bundan sonraki yillarda sezon boyunca yineleyerek geleneksellestirecegiz. Zeytin üretiminde sehrimizin önemli bir paya sahip oldugunu artik herkese, tüm Türkiye'ye duyurma zamani geldi. Amacimiz, zeytin pazari ile baslayan hareketimizin üretici ile isletmecilerin bulusabilecekleri bir zeytin fuari sekline dönüstürüp, gelistirmek ve Ceyhan'in Zeytin ve zeytinyaginda bir cazibe Merkezi olmasini saglamak olacaktir” diye konustu.
 
Namik Kemal Mahallesi’nde açilan pazarin zeytin sezonu sonuna kadar devam edecegi, daha sonra ‘Kadin Emegi Pazari’ olarak üretici kadinlar için faaliyetlerini sürdürecegi belirtildi.


  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli