Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Ceyhan Belediyesi iktidarda olsa böyle bir operasyon olurmuydu?

Ceyhan Belediyesi iktidarda olsa böyle bir operasyon olurmuydu?

Ceyhan Belediyesi iktidarda olsa böyle bir operasyon olurmuydu?

CHP Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun ve Muharrem Erkek, Ceyhan Belediyesine yönelik rüsvet sorusturmasiyla ilgili basin toplantisi düzenledi.

CHP Genel Baskan Yardimcilari Seyit Torun ve Muharrem ErkekCeyhan Belediyesine yönelik rüsvet sorusturmasiyla ilgili basin toplantisi düzenledi.

Torun, CHP Adana Il Baskanligi'ndaki toplantida, meseleyi basindan bu yana takip ettiklerini söyledi.

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar'in mart ayinda hukuksuz bir sekilde görevden alindigini iddia eden Torun, sözlerini söyle sürdürdü:

 

'Maalesef, ortada bir suç yokken, ortada olusmus herhangi bir durum yokken bir sekilde cezaevine alinarak suç uydurulmaya, bir sekilde suç olusturulmaya çalisiliyor. Türkiye'nin geldigi nokta budur. Bunu biz birçok belediyemizde yasiyoruz. Birçok belediyemizde bu yönde baski var, komplolarla karsi karsiyayiz, ama hiçbir zaman bu mücadelemizden vazgeçmeyecegiz. Milletin verdigi iradeyi, hukuku dolanarak, alet ederek haksizca bu sekilde yapilan hukuksuzluk islemlerine mutlaka direnecegiz.'

Torun, Kadir Aydar'in en kisa sürede hakliliginin ortaya çikacagini dile getirdi.

'Bu yanlis yoldan lütfen dönün'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Muharrem Erkek de konusmasinda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun 'Belediye baskanlarimiz iki seye çok dikkat edecekler. Bir, kendisine oy versin vermesin tüm hemsehrilerini kucaklayacaklar, iki harcadiklari her kurusun hesabini verecekler.' sözlerini hatirlatti.

Belediye baskanlarinin da bunu yaptigini belirten Erkek, Ceyhan'da yasananlarin, iddialara ve dedikodulara dayali oldugunu savundu.

Isnat edilen suçlarin, iddialarin saglikli bir temeli ve dayanaginin bulunmadigini iddia eden Erkek, olayla ilgili belediyenin kasasina giren de çikan da bir kurusun bulunmadigini ileri sürdü.

Ceyhan'da yapilan çalismalara deginen Erkek, Kadir Aydar ve ailesinin ilçede camiler, kresler basta olmak üzere Ceyhanspor için ciddi bagislar yaptigini vurguladi.

Erkek, sunlari kaydetti:

'Bu yanlis yoldan lütfen dönün. Bakin, bu dosyadan hiçbir sey çikmaz. Bu insanlari derhal tahliye edin. Tutuklu yargilama niye, ne yapmis bu insanlar. Ortada bir kamu zarari yok, belediyenin kasasindan çikan bir kurus yok. Ihaleye fesat karistirma yok. Yolsuzluk yok.'

 



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı