Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ceyhan'da Kurtuluş günü coşkusu...

Ceyhan

Ceyhan'da Kurtuluş günü coşkusu...

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Ceyhan’in düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü dolayisiyla Cumhuriyet Meydaninda düzenlenen tören'e katildi.
6 Ocak Ceyhan’in kurtulus günü dolayisiyla Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz, Adana Milletvekili Muharrem Varli, Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Süren,Sehit ve Gazi Aileleri Dernek Baskani Ayse Muhacir, tüm kurum müdürleri Sivil Toplum Kuruluslari Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Muhtarlarin katilimiyla gerçeklesen bir anma töreni düzenlendi. Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz ve Hülya Erdem Atatürk anitina çelenk sundu. Günün anlam ve önemi belirten konusmasini yapan Ceyhan Kaymakami Dr. Bayram Yilmaz; 'Tüm Ceyhan halkinin Bayramini kutladi'

 

'Ceyhan Bizim Için Bir Sevdadir'

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem; Ceyhan'in düsman isgalinden kurtulusunun yil dönümünü bir kez daha sevinç, cosku ve gururla kutlamanin mutlulugunu yasiyoruz. Ceyhan bizim için bir sevdadir, 99 yil önce atalarimizin da sevdasiydi. Bu sevda ugrunda sehit oldular, bu sevda ugrunda gazi oldular. Bu duygu ve düsüncelerle; bagimsizligimizi ve özgürlügümüzü bize yeniden kazandiran ve kurdugu Cumhuriyet ile Türk Milleti’nin kaderini degistiren basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, tüm hemsehrilerimin ve Ceyhan'imizin kurtulus gününü kutluyorum' dedi.

 

Cumhuriyet Meydanindaki törenin ardindan Ceyhan Sehitligi’nde tören'e katilan Protokol ve mülki amirlerle birlikte sehitlerin kabirlerine karanfil birakilarak dualar okunmasiyla son buldu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli