Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP'li Bulut sağlık emekçilerinin sesi oldu

CHP

CHP'li Bulut sağlık emekçilerinin sesi oldu

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda saglik emekçilerinin taleplerini dile getirdi. Bulut,  yirmi dört saat esasiyla vatandasa hizmet veren saglik emekçilerinin, emeklerinin karsiligini alamadigini kaydetti.

DÖNER SERMAYEDE ASLAN PAYI DEVLETE

Adana'da saglik çalisanlarinin geçen yil oldugu gibi bu yil da döner sermaye ödemelerinde hayal kirikligina ugradigini belirten Bulut, döner sermaye uygulamasindan hazinenin yüzde 15, Bakanligin yüzde 5, Sosyal Hizmetlerin yüzde 1 pay aldigini,  sadece yüzde 39 ile 46 arasi dilimin personele dagitildigini söyledi.

DÜSÜK IKRAMIYE VE EMEKLI MAASI

Ayrica ek ödemelerden ve performanstan vergi kesildigine, ancak emekli kesenegine gelir olarak kaydedilmedigine dikkat çeken Bulut, bunun da saglik emekçilerine emeklilik yillarinda yine düsük ikramiye ve en düsük emekli maasi olarak döndügünü bildirdi.

DÖNER SERMAYE, GENEL BÜTÇEDEN ÖDENSIN

CHP’li Bulut,“Acil önlem alinmazsa bundan sonra hekimler dâhil tüm saglik çalisanlari sadece sabit ek ödemeye mahkûm kalacaktir. Sabit döner sermaye tutar ve oraninin artirilmasi, emekten ve emeklilikten sayilmasi, genel bütçeden ödenmesi, saglik çalisanlarina hak verilmesini talep ediyoruz” dedi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli