Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ÇİMENTONUN ESTETİK KULLANIMLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

ÇİMENTONUN ESTETİK KULLANIMLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

-ÇEİS YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

-“YAPI TASARIM YARISMASI ILE ÜLKEMIZIN YARATICI POTANSIYELINI ORTAYA ÇIKARABILMESINE, ÇIMENTONUN YENILIKÇI KULLANIM ALANLARININ KESFEDILEBILMESINE KATKI SAGLADIGIMIZA INANIYORUZ”

 

Çimento Endüstrisi Isverenleri Sendikasi (ÇEIS) Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, “Yapi Tasarim Yarismasi ile ülkemizin yaratici potansiyelini ortaya çikarabilmesine, çimentonun yenilikçi kullanim alanlarinin kesfedilebilmesine katki sagladigimiza inaniyoruz” dedi.

 

ÇEIS tarafindan, “Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklasimlar” temasiyla düzenledigi Yapi Tasarim Yarismasi’nda kazananlar ödüllerine kavustu.  

 

Çimentonun insaat projelerindeki kullanim alanlarina ve sekline iliskin ön yargilari yikmayi hedefleyen ve bu yil ikincisi düzenlenen yarismanin ödül törenine; Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Belediyeler Birligi ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Bartin Belediye Baskani Cemal Akin, ÇEIS Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Müteahhitler Birligi Baskani M. Erdal Eren, Türkiye Hazir Beton Birligi Yönetim Kurulu Baskani Yavuz Isik ile çok sayida konuk katildi.

 

ÇEIS Yönetim Kurulu Baskani Konukoglu, törende yaptigi konusmada, nispeten görünmez olan çimentonun estetik kullanimlarini görünür kilmak amaciyla, yepyeni bir alan açarken hem sektör profesyonellerinin birikimini hem de genç yeteneklerin yüksek heyecanini ayni baslik altinda bulusturmaktan çok mutlu olduklarini söyledi.

 

Ödüle layik görülen projelerin hayata geçirilmesi konusunda da sorumluluk alacaklarini belirten Konukoglu; söyle devam etti:

 

“Simdi yeni görevimiz, dereceye giren ve ödül kazanan projelerin hayata geçirilmesi konusunda girisimlerde bulunmak olacak. Kamu kurumlari ile is birligi yaparak, kentlerimizin uygun bölgelerinde betonun yaratici, estetik ve çevreyle uyumlu örneklerini vatandaslarimizla bulusturmak için sabirsizlaniyoruz. Uygulama sürecinde ÇEIS olarak üzerimize düseni yapmaya haziriz.”

 

TOPLAM 14 ÖDÜL DAGITILDI

Konusmalarin ardindan ödül törenine geçildi. Toplam 295 bin TL tutarinda ödül dagitilan yarismada, profesyonel kategoride Dilara Demiralp ve Ugur Imamoglu’nun, deniz kiyisinda konumlanan tekil strüktürlerin yerle ve birbiriyle kurdugu iliskiyle öne çikan Ekoton projesi birincilik ipini gögüsledi.

Kategorinin ikincilik ödülü, Asli Erdem, Merve Nur Baser ve Fatma Zeyneb Önsiper’in, farkli organizmalar için yasam alanlari saglama ve dogayi içinde bulundurabilme potansiyeli tasiyan Concrete Jungle projesinin oldu. 

 

Kategorinin üçüncülük ödülü, Efecan Kuyusuz, Volkan Kaya, Metin Ali Liman, Mustafa Tayyip Kaynar ve Bayram Altindag’in, atil durumda kalan su kulelerinin yeniden islevlendirilmesine odaklanan Temas projesinin oldu. Kentsel Arayüz DAM, Katmekân, Cubetopia ve Duyusal Beton projeleri ise kategorinin Esdeger Mansiyon ödüllerine deger görüldü.

 

Ögrenci kategorisinde ise Melis Beril Yemisçi, Melis Pinarel ve Dilsad Kurdak’in, eglenceli ve dinamik tasarim fikri ile rakiplerinden siyrilan Beton Motus projesine birincilik ödülü verildi.

 

Ikincilik koltuguna, bitkileri tasarima dahil ederek getirdigi çözümle fark olusturan Ningen projesiyle Yeliz Kaya, Furkan Berke Çilesizoglu, Ilayda Ömer ve Kurtulus Atasever oturdu.

 

Kategorinin üçüncülük ödülü, Mertcan Demirhan, Umut Can Korkmaz, Emil Aliyev ve Yusuf Çosan’in, su sorununa, betonun öne çiktigi tasarimiyla farkindalik olusturma çabasiyla takdir gören Sarniç isimli projesine gitti.

 

Öte yandan, Küf-Beton, Paraboloid Kenet Kavusma, Döngü ve PAR-KUR projeleri Esdeger Mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

 

Yapi Tasarim Yarismasi ile ilgili ayrintili bilgiye  http://www.yapitasarimyarismasi.com/  adresinden ulasilabiliyor.

 

Çimento Endüstrisi Isverenleri Sendikasi (ÇEIS) hakkinda:

Çimento Endüstrisi Isverenleri Sendikasi (ÇEIS), üyelerinin çalisma iliskilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve gelistirmek, üyelerinin verimli çalismalarina destek olmak, toplu is sözlesmesi süreçlerini yönetmek, is sagligi ve güvenligini gelistirmek amaciyla 1964 yilinda kurulmus bir isveren sendikasidir. ÇEIS, endüstri iliskileri ve insan kaynaklari faaliyetleriyle birlikte, is sagligi ve güvenligi, mesleki egitim, meslek standartlari ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren sirketlerin %95’inin üyesi bulundugu ÇEIS, bugün, 36 kurulusa bagli 65 tesisi yurtiçinde ve yurtdisinda çok sayida platformda temsil etmektedir.

 



  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.3 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.1 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı