Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, çocuklarimizin denetimsiz tarikat yurtlarina mahkum edilmemesi gerektigini belirterek, devletin bu konuda gerekli önlemlerin almasi gerektigini söyledi. 11’i ögrenci 12 kisinin hayatini kaybettigi Aladag yurt faciasinin 4’üncü yildönümünde açiklamada bulunan Baskan Soner Çetin, “4 yil önce yasadigimiz aci bugün hala ilk günkü tazeligini koruyor. Bir daha böyle bir acinin yasanmamasini ve ailelere sabir diliyorum” dedi.

Baskan Soner Çetin, tamamen denetimsiz, ögrencilerin neredeyse kaderine terkedildigi basi bos yurtlarin ögrencinin can güvenligi ve zihin sagligini tehdit ettigini kaydederek, bunun sonucunda Aladag’da ve birçok tarikat yurtlarinda facialar yasandigini hatirlatti. Baskan Soner Çetin, “Çocuklarimiza sahip çikmaliyiz” ifadesini kullandi.

Bir gün önce 530 kisilik Atatürk Ögrenci Evleri’ni açtiklarini belirten Baskan Soner Çetin, “Göreve geldikten sonra en büyük hayallerimden biri ögrenci yurdu açmakti. Çok sükür Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimi ile bunu gerçeklestirdik. Yapilan bu hizmetler çocuklarimizi tarikat yurtlarindan kurtaracak, bu tür facialarin yasanmasinin önüne geçecektir. Bizim bu hizmetimizin diger belediyeler ve kurumlara da örnek olmasini diliyorum” seklinde konsutu.