Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

ÇUKUROVALI KADINLAR GERİ DÖNÜŞÜMDEN KAZANIYOR

ÇUKUROVALI KADINLAR GERİ DÖNÜŞÜMDEN KAZANIYOR

Çukurova Belediyesi’nin açtığı meslek kurslarında kadınlar hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de kazanıyor.

ÇUKUROVALI KADINLAR GERI DÖNÜSÜMDEN KAZANIYOR

Çukurova Belediyesi’nin açtigi meslek kurslarinda kadinlar hem ögreniyor, hem üretiyor, hem de kazaniyor. Üstelik bunu doga dostu adimlarla, atik malzemeleri geri dönüsüm teknigiyle paraya çeviriyorlar. Belediyenin Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde verilen dikis kurslari, Çukurovali kadinlardan büyük ilgi görüyor.

Giderek artan ekonomik sikintilara merhem olmaya çalisan Çukurova Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdigi meslek ve hobi kurslari, hem Çukurovalilara, hem de dogaya kazandiriyor.

Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde verilen dikis kurslarinda kadinlara, evlerindeki atik ve kullanilmayan kumaslari, çöpe atmak yerine, nasil bir birinden güzel ürünlere dönüstürülecegi ögretiliyor. Ayrica yirtilan, ya da sökülen ve kullanilmayan giyesilerin, onarilip tadilatla eskisinde daha konforlu hale getirilmesinin teknikleri ögretiliyor. Kadinlarin büyük ilgi gösterdigi dikis kurslarinda, önce doga korunarak, atik malzemeler bir degere dönüsüyor. El becerilerini gelistirme ve geri dönüsüm teknikleriyle, evde atil olan kumaslardan, kiyafetlerden ürünler elde ediliyor.

Meslek kurslarina katilan Çukurovalilar hem ögrenirken, bir yandan da sosyallesme firsati yakaliyor, diger yandan da ekonomik olarak kazanmanin da kapisini araliyorlar. Kurslarda çanta yapmayi, kumaslardan valiz, modern giysiler, cüzdanlar, masa örtüleri ve dekoratif ev esyalari yapmayi ögrenen kadinlar, bu ürünleri yakin çevrelerine ya da satisli sergilerde degerlendirerek, ev bütçelerine katki sagliyor. Hafta içi her gün verilen dikis kurslarina katilan Çukurovali kadinlar, bos vakitlerini degerli bir zamana dönüstürme firsati yakaladiklarini, hem eglenirken, hem de yeni el becerileriyle kazançli çikmanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyerek, ev hanimlarini, Çukurova Belediyesi’nin açtigi bir birinden faydali hobi ve meslek kurslarina mutlaka katilmaya çagiriyor.

BASKAN SONER ÇETIN, “KADINLARIMIZ ÖGRENIYOR, ÜRETIYOR, KAZANIYOR”

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, el sanatlarinin pek çok dalindan, görsel sanatlara, müzikten, sahne sanatlarina kadar, 62 bransta ve 13 merkezde verilen kurslara, Çukurovalilarin büyük ilgi gösterdigini belirterek, yasam zorluklarinin giderek arttigi bu dönemde, meslek ve hobi kurslarinin önemine vurdu yapti, binlerce vatandasi, meslek ve is sahibi oldugunu, ülke ekonomisine bu kurslarin ve egitimlerin çok önemli bir katki sundugunu söyledi.

Çukurova Belediyesi’nin açtigi bu kurslari özellikle kadinlarimizin yakindan takip etmesini ve katilmasini isteyen Çetin, “Kadinlarimiz sosyalleserek, bos vakitlerini degerlendirmeyi ve bunu yaparken de kazançli çikabiliyorlar. Hem para kazanma, hem de yeni beceriler edinmenin keyfini yasiyorlar” dedi. Ayrica Baskan Soner Çetin, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde, gerçeklestirecekleri çok sayidaki etkinlik oldugunu, bunlardan birisinin de Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde olacagini, tüm Çukurovalilari simdiden davet ettigini sözlerine ekledi



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu