Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE BİR SKANDAL DAHA

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE BİR SKANDAL DAHA

DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE BİR SKANDAL DAHA

DSI 6. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜNDE BIR SKANDAL DAHA

 

Geçtigimiz günlerde DSI 6. Bölge Müdürlügünün personel tasimaciligi isini dogrudan teminle alan firmanin S plaksiz araçlarla personel tasimaciligi yaptigini ve DSI yetkililerinin bu duruma göz yumdugunu haber yapmistik. S plaka sahiplerinden gelen tepkiler üzerine DSI 6. Bölge idaresi geri adim atmak zorunda kalmisti.

 

Dogrudan temin isini alan firmanin eksiklerini DSI Genel Müdürlügü deposunda “hurdaya ayrilmayi bekleyen 35-40 yas araligindaki otobüsleri” getirterek çözmeye çalisan DSI 6. Bölge Müdürlügü yeni bir skandala imza atti.

 

Kaloriferleri çalismayan, koltuklari deforme olmus otobüslerle tasinan bir çok DSI çalisani otobüslerin içinin morg gibi soguk oldugunu, araç sayisinin yetersiz olmasi nedeniyle balik istifi yolculuk yaptiklarini ifade ederek bu otobüsleri kullanmaktansa kendi imkanlari ile ise gidip gelmeye çalistiklarini ifade ettiler.

 

Dogrudan teminle personel tasima isini alan firmanin 27 araçla tasima yapmasi gerekirken 10 araçla tasima yaptigi, DSI personelinin bir çogunun ayakta tasindigi, DSI Genel Müdürlügünden getirtilen kullanima elverissiz 4 adet eski otobüsle bu eksigi kapatmaya çalismanin çalisanlari magdur ettigi gelen bilgiler arasinda.

 

Öte yandan hurdaya ayrilmasi gerekirken DSI 6. Bölge tarafindan personel tasimada kullanilan otobüslerden bazilari personeli tasirken arizalanarak yolda kalmis, otobüslerin yolda kalmasi ile soguk havada çaresiz kalan personelin çileden çiktigi ve idareye tepki gösterdigi görülmüstür.

 

Diger taraftan DSI 6.Bölge Makine Imalat ve Donatim Sube Müdürlügünün söz konusu taseron firmada neden bu kadar israrci oldugu; sartnamenin ve varsa sözlesmenin neredeyse hiçbir maddesini yerine getiremeyen bu firmanin sözlesmesinin fesih edilmeyerek neden kollandigi; bir kamu kurumu olan DSI tarafindan Genel Müdürlükten araç getirilerek bu firmaya neden destek olundugu merak konusu oldu



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı