Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

DSİ'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK YENİ GELEN BÖLGE MÜDÜRÜ BOLON MİSALİ SÖNDÜ

DSİ

14 Aralık 2023 tarihinde göreve başlayan Celal Tokalak’tan büyük beklentileri olan Adana’nın heyecanı balon misali söndü.

 

Göreve gelmesiyle birlikte görev öncesi yapılan yolsuzlukların ve haksızlıkların üstüne gitmesi beklenen Tokalak erken havlu attı. 
Devlet dairesinde mesai saatinde alkol alemleri yapan memurlar ne oldu ? Sol sahil sulama birliğindeki dönen usulsüz doğrudan teminler, iş makinası, araç kiralama ve deprem hasarlarına sokulan kanallardaki temizlik işlerinin İncelenmesi için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Müfettiş raporu ne oldu? Haklarında usulsüzlük yaptıkları söylenen görevliler neden görevlerinin başında? Gökçe zamanında İstifası alınan seyhan sol sahil sulama birliği başkanı Atarın yerine neden beş aydır yeni başkan atanmıyor? Sulama birliklerinin bağlı olduğu tüzük gereği açıkça belirtilmesine rağmen Birlik müdürüne tek yetki vererek harcama ve gerçekleştirme yetkilisi olarak tek kişiye harcatılan on milyon Türk lirası ile hangi yandaş firmaların faturaları ödetildi? 
Seyhan Sol sahil sulama birliği üyesi çiftçilerine yapılanlar revamı? Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı diğer sulama birlikleri sezonluk işlerini tamamlama aşamasına gelmişken sol sahil sulama birliğinde çivi bile çakılmayarak parasını düzenli ödeyen ektiğinin karşılığını alamayan üreticiye hizmet verilmeden kesilen bu ceza neden?
 Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Sami Kayahan Eğitim ve dinlenme yerleşkesinde yılan hikayesine dönen spor kompleksi inşaatı Tokalak’ın göreve gelmesiyle tekrar yapımına hız verildiği bilgilerinin gelmesiyle yaptığımız araştırmada ise  İhaleyi yapan şube bilinmiyor, ihale bedeli bilinmiyor, ihaleyi alan müteahhit bilinmiyor, İşçi Sgk girişlerinin yapılıp yapılmadığı bilinmiyor,  kontrol mühendisi bilinmiyor ama maşallah inşaat büyük bir hızla devam ediyor.
Bu kadar bilinmezliklerin içerisinde ve bakanlık tarafından ataması yapılan yeni seyhan sol sahil sulama birlik başkanın yazısının ne hikmetse tebliğ edilmediği, mızrağın çuvala sığmaz olduğu ortamda gelişmeleri merakla takip edip kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

 



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli