Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE KADIN EMEĞİ VE KÖYLÜ PAZARI AÇILDI

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNDE KADIN EMEĞİ VE KÖYLÜ PAZARI AÇILDI

- 110 ÜRETİCİ KADINA İSTİHDAM SAĞLANDI

DÜNYA EMEKÇI KADINLAR GÜNÜNDE KADIN EMEGI VE KÖYLÜ PAZARI AÇILDI

- 110 ÜRETICI KADINA ISTIHDAM SAGLANDI

 

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü etkinlikleri kapsaminda Kadin Emegi ve Köylü Pazari’nin açilisini gerçeklestirdi.

 

110 üretici kadina istihdam olanagi saglayan pazarda organik oyuncaktan, ev yapimi reçel, tereyagi ve peynirden, çeyizlik ev tekstilinden, unlu mamüllere kadar çok genis bir yelpazede ürün çesitliligi bulunuyor. Her Sali günü Namik Kemal Mahallesi Seyit Ahmet Arvasi Bulvari’ndaki kapali semt pazarinda kurulacak olan Kadin Emegi ve Köylü Pazari’nda sadece kadinlarin kendilerinin ürettigi el yapimi ürünler satilabilecek.  Açilis nedeniyle bir hafta boyunca açik kalacak olan Pazar daha sonra her Sali Ceyhan halkina hizmet sunacak.

 

Güçlü Kadin Güçlü Ceyhan

 

Kadin Emegi ve Köylü Pazari’nin açilisini yapan ve üretici kadinlarla bir araya gelen Ceyhan Belediye Baskani hem kadinlarin ürettikleri ürünler hakkinda tek tek bilgi aldi hem de bütün kadinlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü’nü kutladi. Açilista yaptigi konusmada “Güçlü Kadin, Güçlü Ceyhan” vurgusu yapan Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar; “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar münasebetiyle tüm kadinlarimizi hayatta verdikleri onurlu mücadele ve hepimizin hayatlarina kattiklari deger için kutluyorum. Itiraf etmekten gurur duyuyorum ki ben hayatinin her alaninda kadinlara pozitif ayrimcilik yapan biriyim. Çünkü biliyorum ki kadin isterse dünya degisir. Biz kadinlarin kendilerindeki bu gücü kesfetmeleri için destekleyici hizmetler yapmaya devam edecegiz. Kadin Emegi ve Köylü Pazarimizda simdilik 110 kadinimiz ürettikleri ürünlerle ekonomik hayata dahil oldular ancak bu sayinin giderek artacagina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli