Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Düzenli beslenen sokak hayvanlarına su da veriliyor

Düzenli beslenen sokak hayvanlarına su da veriliyor

Seyhan, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Seyhan’daki hayvanlar “Sahipsiz” degil

Sehir içinde kedilerin de kisirlastirilabildigi Türkiye’nin ilk ve tek kisirlastirma merkezini faaliyete geçiren Seyhan Belediyesi, sicaklarin bastirmasiyla sokak hayvanlarina düzenli olarak yaptiklari besleme programinin yani sira su takviyesi de yapmaya basladi.

Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü, düzenli olarak ilçenin 7 ayri bölgesinde hayvan severlerin katkisiyla belirlenen 84 noktada sokak hayvanlarini besleme programini aksatmadan sürdürüyor. Kediler için mama, köpekler için ayda yaklasik 10 ton tavuk kirintisi ve kiyma ile lokantalardan tedarik edilen yemekler sokak hayvanlarinin dogal yasam alanlarina belirlenen alanlara birakiliyor. Ayrica “Hayvan sever sertifikasi” olan 300 hayvansevere de yine düzenli olarak Belediye tarafindan mama destegi saglaniyor.

SICAKLARIN BASLAMASIYLA BESLEME NOKTALARINA SU TAKVIYESI

Seyhan’da bulunan ve evcillestirilebilen sokak hayvanlarina besleme yapan Belediye ekipleri sicaklarin artmasiyla sokakta yasayan hayvanlarin susuzluk çekmemeleri için hizmetlerine su takviyesini de ekledi. Besleme yapilan bölgelerde düzenli olarak içme suyu birakan görevliler, sokak hayvanlari için yazin en büyük tehlike olan susuzlugu, önlemek ve hayvanlarin ölmemesi için hassas davraniyor. Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Veterinerleri ise tüm vatandaslardan “Sokaga bir kap su birakin!” uyarisiyla duyarlilik çagrisinda bulundular



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli