Adana ESOB'a bagli Firincilar Odasi ve Seyhan Belediyesi zabita ekiplerinin is birliginde yürütülen denetimler Suriye ekmegindeki büyük tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Yapilan denetimlerde kente girisi yasak olmasina ragmen sehir disinda üretilerek Adana'da satisa sunulan çok sayida küflü Suriye ekmegi ele geçirildi. Adana ESOB Baskani Nihat Sözütek, Birlik olarak halkin sagligiyla oynayanlara göz açtirmayacaklarini belirterek, Suriye ekmegiyle mücadele konusunda geri adim atmayacaklarini söyledi.

 

Adana’nin Ceyhan ilçesinin yani sira, Mersin, Osmaniye, Antakya, Iskenderun, Sanliurfa ve Gaziantep gibi komsu illerde üretilen Suriye ekmeginin Adana’da satisinin engellenmesi için Adana ESOB, Firincilar Odasi ve Seyhan Belediyesi Zabita ekipleri tarafindan yaklasik bir ay önce baslatilan denetimler netice vermis, Suriye ekmegiyle mücadele konusunda ciddi yol kat edilmisti. Araya giren Kurban Bayrami ve yeni egitim ögretim döneminin yaklasmasiyla is yükü artan zabita ekiplerinin denetimlerini farkli alanlara kaydirmasiyla ortaya çikan denetim boslugu Suriye ekmegi satislarinda yeniden patlama yasanmasina neden oldu. 
Ancak firinci esnafini haksiz rekabete sürükleyen Suriye ekmegiyle mücadeleyi kararlilikla sürdüren Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Nihat Sözütek ve Firincilar Odasi Baskani Ali Tekin'in girisimleriyle yeniden harekete geçen zabita ekipleri Suriye ekmeginin yogun olarak satildigi bölgelere operasyon düzenledi.

 

Emniyet güçlerinin genis güvenlik önlemi aldigi, Firincilar Odasi Baskani Ali Tekin’in de nezaret ettigi operasyonda zabita ekiplerinin ele geçirdigi Suriye ekmeklerinin büyük çogunlugunun küflü olmasi tehlikenin boyutunu bir kez daha gün yüzüne çikardi. Halk sagligini tehdit eden küflü ekmekleri kamufle etmek için kullanilan yöntem ise zabita ekiplerini bile saskina çevirdi. 8'li ekmek paketleri açildiginda, küflü ekmeklerin, ambalajlarin dis cephelerine yerlestirilen taze ekmeklerin arasina gizlenerek satisa sunuldugu anlasildi. Yapilan denetimlerde küflü ve sehir disinda üretildigi tespit edilen Suriye ekmeklerine imha edilmek üzere zabita ekiplerince el konulurken, bunlari satanlar hakkinda da yasal islem baslatildi.

 

'MÜCADELEMIZ KARARLILIKLA SÜRECEK'

Adana ESOB Baskani Nihat Sözütek, konuyla ilgili yaptigi açiklamada Suriye ekmegiyle mücadele konusunda geri adim atmayacaklarini söyledi.
Baskan Sözütek, hijyenden uzak, sagliksiz kosullarda üretilen, sokak ve caddelerde satilan Suriye ekmeginin hem haksiz rekabete neden oldugunu hem de halk sagligini tehdit ettigini belirterek, Adanalilardan Suriye ekmegini tüketmemelerini istedi. Adana ESOB'a bagli Firincilar Odasi Baskani Ali Tekin de firinci esnafi ve halkin çikarlarini korumak için denetimlerin devam edecegini kaydetti.