Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Emekli albayın kuyumcu dükkanını soymaya kaltılar

Emekli albayın kuyumcu dükkanını soymaya kaltılar

Olay, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde 8 Temmuz günü meydana geldi.

 

Olay, Adana'nin Seyhan ilçesine bagli Yesilyurt Mahallesi'nde 8 Temmuz günü meydana geldi.


Iddiaya göre, Ümit Ç. (26), Eren T. (25) ve Gani K. (21) bir araya gelip parasiz kaldiklari için kuyumcu soymaya karar verdi. Eren T. soygun için araç kiralarken, Ümit Ç. de olayda kullanmak üzere Gani’ye ait olan ruhsatsiz pompali av tüfegini yanina alip yola çikti. Eren T., kullandigi araci yol kenarina çekerken, Ümit T. elindeki silahla kuyumcuya girdi. Gani K. de ona disarida gözcülük yapti. 
Ümit T. kuyumcu dükkanina girip, pompali tüfegi Haci Ali Menekse’ye dogrultarak, “Altin ve paralari çantaya koyun” diyerek, diger elindeki çantayi cam vitrinin üzerine koydu. Bunun üzerine Menekse de silahini çikartip, Ümit’e dogrultup, “Gençligine yazik. Burada benden altin alamazsin. Sen de ben de silahliyiz. Ya sen beni vuracaksin ya da ben seni. Bir altin için beni mi öldüreceksin? Hadi gel, vazgeç su isten. Ne derdin varsa oturup konusalim” dedi. 
Bunun üzerine korkuya kapilip, tereddüt eden Ümit Ç. elindeki pompali tüfegi Haci Ali Menekse’ye verdi. Menekse hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis Ümit’i, sonra da olay yerinden kaçip kayiplara karisan diger iki zanliyi yakaladi. Ümit Ç. ifadesinde, “Bir süredir issizdim. Hastayim ve ameliyat olmam gerekiyordu. Ben de arkadaslarimla birlikte kuyumcu soymaya karar verdim. 3-5 altin alip çikacaktik. Çok pismanim” dedigi ögrenildi. 
Diger zanlilar ise haklarindaki suçlamalari kabul etmedi. 
Emniyetteki sorgularinin ardindan zanlilar adliyeye sevk edildi. Zanlilardan Ümit Ç. sevk edildigi nöbetçi sulh ceza hakimliginde 'silahli yagmaya tesebbüs’ suçundan tutuklanirken, ayni suçtan Eren T.'ye 'ev hapsi' tedbiri, Gani K.'ye ise ‘adli kontrol’ tedbiri uygulanarak tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. 

 


  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı