Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Emeklilere kötü haber 'reddedildi'

Emeklilere kötü haber

Emeklilere kötü haber 'reddedildi'

INTIBAK YASASI TEKLIFIMIZ CUMHUR ITTIFAKI TARAFINDAN REDDEDILDI!

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk tarafindan hazirlanmis olan emeklilerin bekledigi “Intibak Yasasi” teklifini Meclis gündeminde görüsüldü. TBMM Iç Tüzük 37. Maddesine göre Meclis’te görüsülen Intibak Yasasi teklifi AKP ve MHP tarafindan reddedildi.

Koncuk, “Intibak yasasi 6 buçuk 7 milyon vatandasimizi dogrudan ilgilendiren önemli bir yasadir. Sayin Cumhurbaskaninin Sayin Faruk Çelik’in Çalisma Bakani oldugu dönemde “Bu isi çözelim” yani emeklilerle ilgili intibak yasasini çikaralim talimati vermis, Sayin Faruk Çelik daha sonra Tarim ve Köy Isleri Bakani oldu, su anda bakan da degil ama hâlâ intibak yasasi çikmis degil. Intibak yasasini çikaracagiz demesine ragmen yasa çikarilmamistir. 3600 konusu ise hâlâ sürüncemededir. Bu sorunu çözmek boynunuza borçtur. Bu konuda verdiginiz ve bugüne kadar tutulmamis sözler bulunmaktadir. Sizin iktidarinizda, sizin yönetiminizde ayni isi yapan, ayni prim gün sayisi çalismis insanlar arasinda farkli maaslar vardir. Bu haksizlik sadece emeklilerimizi degil, dul ve yetimlerimizi de ilgilendiren bir durum arz ediyor yani böyle bir düzenlemeyi yaptigimiz zaman sadece 2000 yilindan sonra emekli olmus isçilerimiz için degil, ayni zamanda dul ve yetimlerimiz için de bir fayda saglamis olacaksiniz.” diyerek sözlerine devam etti.

“Emeklilerimiz zor durumda! 2000 öncesi emekli olan isçilerimize farkli bir sistemden maas ödeniyor, 2000’le 2008 Ekim ayi arasindaki tarihte emekli olan isçilerimize farkli bir sistemden emekli maasi ödeniyor ve 2008 Ekim ayindan sonra emekli olanlara farkli bir maas ödeniyor. Yani, prim is günü sayiniz esit dahi olsa 2000 yilindan önce emekli olmus vatandaslarimiz, isçilerimiz 2008 yili Ekim ayindan sonra ve 2000 yilindan sonra emekli olan vatandaslarimizdan daha fazla maas aliyorlar. Hatta 2000 yili öncesinde 3.600 prim is günüyle emekli olmus bir isçimiz, 2008 yili Ekim ayindan sonra 7.200 prim günüyle emekli olmus isçimizden daha fazla maas aliyor. Neden, neden? Bunun cevabini bilen var mi?” dedi.

IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Yirmi yildir haksizliga ugrayan milyonlarca emeklimizle, dul ve yetimlerimizle ilgili Iktidarin bir kaygisi varsa vermis oldugumuz kanun teklifine 'evet' diyelim ve yirmi yildir kanayan bir yarayi hep birlikte dindirelim.” diyerek kanun teklifini sunmus, ancak Intibak Yasasi teklifinin Cumhur Ittifaki oylari ile reddedilmesinden sonra, her seçim döneminde meydanlarda verilen sözlerin ivedilikle yerine getirilmesi gerektigini belirterek sözlerine son verdi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli