Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esnaf ve çiftçinin Bağ-Kur isyanı Meclis'te

Esnaf ve çiftçinin Bağ-Kur isyanı Meclis

Esnaf ve çiftçinin Bağ-Kur isyanı Meclis'te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, ürettiginden kazanamayan üreticilerin ve siftahsiz dükkan kapatan esnaf ile sanatkarlarin Bag-Kur prim ödemelerinde  indirim ve kolaylik saglanmasini istedi. Ekonominin çarkini döndüren sanatkar ve esnafin Bag-Kur prim ödemelerinin 12 ayligina durdurulmasini, çiftçilerin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatifine olan borçlarinin 2 yilligina faizsiz ertelenmesini talep eden Barut, büyük sirketlere saglanan tesvik ve desteklerin esnafa da verilmesini istedi.

'BAG-KUR PRIMLERINI ÖDEYEMIYORLAR'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptigi konusmada, 'Emek ve alinterinin karsiligini alamayan çiftçilerimiz, siftahsiz dükkan kapatan esnaf ve sanatkarlarimiz, Bag-Kur primlerini ödeyemez hale gelmislerdir. Ülke ekonomisinin can damarini olusturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarimizin yasamlarini sürdürebilmesi ve geçimlerini saglayabilmesi için taleplerinin karsilanmasi gerekir' diye konustu.

'ESNAF VE ÇIFTÇIYE KULAK VERIN'

Üretici, esnaf ve sanatkarlarin Bag-Kur prim ödemelerinin 12 ay süreyle ertelenmesini isteyen Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Güzel ülkemiz her geçen gün etkisi daha da agirlasarak süren ekonomik kriz yasiyor. Maliyetler artarken üreticinin ürünü para etmiyor, esnaf ve sanatkarlarimiz ise siftahsiz dükkan kapatiyor. Hal böyleyken krizle birlikte igneden iplige her seye zam geldi. Bu süreçte Bag-Kur primlerinde yapilan bu artislar, çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarimizi daha da zora soktu. Emek ve alinterinin karsiligini alamayan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarimiz, Bag-Kur primlerini ödeyemez hale geldi. Ülke ekonomisinin can damarini olusturan çiftçilerimiz, esnaf ve sanatkarlarimizin faaliyetlerini sürdürebilmesi için feryatlarina kulak verilmeli, beklenti ve istekleri karsilanmalidir.'

'BAG-KUR PRIMLERI 500 TL OLARAK SABITLENSIN'

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 17 yildir ülkeyi yöneten AKP'nin sorunlari daha da derinlestirip kaos yarattigini belirterek, su sorulara yanit verilmesini istedi:
'1- Artan üretim maliyetleri ve yükselen faizlerle bogusan çiftçilerin Tarim Bag-Kur prim ödemelerinde yasadigi zorluklara çözüm üretecek misiniz?
2- Çiftçinin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatifi borçlarini iki yil faizsiz erteleyecek misiniz?
3- Siftahsiz dükkan kapatan esnaf ve sanatkarlarimiz, mevcut Bag-Kur primlerini bile ödeyemezken fahis artis yapilan prim tutarlarini gözden geçirecek misiniz?
4- Ekonominin çarkini döndüren sanatkarlar ve esnaflarimizin 'Bag-Kur prim ödemeleri 12 ayligina durdurulsun' çagrisina olumlu yanit verecek misiniz?
5- Esnaf ve sanatkarlarimizin 'Bag-Kur primleri 500 lira olarak sabitlensin' istegini yerine getirecek misiniz?
6- Büyük sirketlere sunulan tesvik ve prim desteklerini esnaf ve sanatkarlara da verecek misiniz?'



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli