Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

'Gezen Sinema TIR'ı Yüreğir'de çocuklarla buluşuyor!

'Gezen Sinema TIR'ı Yüreğir'de çocuklarla buluşuyor!

Yüregir Belediyesi’nin yogun ilgi gören ‘Arabada Sinema Günleri etkinliginin yani sira simdi de ‘Gezen Sinema Günleri’ ile Yüregirli çocuklar sinema keyfi yasiyor.
Kültür ve Turizm Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Sanat Için Yola Çik Kültür ve Sanat Dernegi'nin ortak projesi olan 'Gezen Sinema TIR'i' her gün iki mahallede Yüregirli çocuklarla bulusuyor.

 

Misis ve Kiremithane mahalleleri ile baslayan etkinlikte hijyen ve sosyal mesafe kurallarina titizlikle dikkat ediliyor. Rafadan Tayfa Dehliz Macerasi filmini izlemek üzere dezenfektan ve maske kullandirilarak TIR’a alinan çocuklar belediyenin kek ve gazoz ikramlari ile doyasiya sinema keyfi yasiyor.

 

Gezen Sinema TIR’i 11 Agustos Sali günü saat 13.00’de Yunusoglu, saat 19.00’da Dogankent, 12 Agustos Çarsamba günü saat 13.00’de Camili, saat 19.00’da Solakli, 13 Agustos Persembe günü saat 13.00’de Akarcali, saat 19.00’da Havutlu ve 14 Agustos Cuma günü saat 13.00’de Afetevleri, saat 19.00’da ise Yenidogan mahallelerinde olacak.
Gezen sinema etkinligi ile çocuklarin büyük mutluluk yasadigini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Pandemi sürecinde hepimiz çok bunaldik. Özellikle çocuklarimiz çok zor bir süreç yasadi, yasiyorlar. Kültür ve Turizm Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligimiz ile isbirligi çerçevesinde bu zor süreçte hijyen kurallarina hassasiyetle dikkat ederek Gezen Sinema TIR’imizi her gün iki mahallemizde Yüregirli çocuklarimizla bulusturuyoruz. Bazi çocuklarimiz hayatlarinda ilk defa sinema keyfi yasiyor. Onlarin yüzündeki o mutlulugu, o sevinci görmek muhtesem bir duygu. Çocuklarimiz için ne yapsak azdir.” seklinde konustu.

 



  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı