Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

HAYVAN SEVİCİLERİN KİRLİ OYUNU

HAYVAN SEVİCİLERİN KİRLİ OYUNU

Adana'da internet üzerinden 'satılık köpek' ilanı verip vatandaşların hayvan sevgisini kullanarak yaklaşık 1 milyon lira dolandırdığı öne sürülen şahısla birlikte ona yardım ettiği öne sürülen 8 zanlı tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerine gelen bir vatandas internet üzerinden satilik köpek ilani gördügünü satin almak için 2 bin lira kapora verdigini ancak köpegin gelmedigini daha sonrada satici ile irtibat kuramadigini belirterek sikayette bulundu. Vatandasin sikayeti üzerine Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli 'Sanal Devriye' ekipleri harekete geçti. Internet üzerinden satilik köpek ilani veren siteler ve sosyal medyalar takibe alindi.

 

Polis bu takip sonucunda Cabbar Onur A. (27), isimli bir sahsin bir süre önce internet üzerinden olusturdugu sahte ilanlarla sözde köpek satisi yapmaya basladigini belirledi. Polis bu tespit üzerine zanliyi teknik ve fiziki olarak takibe basladi. Yapilan takip sonucunda zanlinin internet üzerinden satilik köpek ilani verip bu yöntemle Türkiye'nin dört bir yaninda yüzlerce kisiyle baglanti kurdugu, kapora alip köpekleri göndermedigi belirlendi.

 

Ekipler, yaklasik 6 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan liderligini Akbay'in yaptigi sebekeyi desifre etti. Yapilan çalismada sebekenin, 35 ilde 150'ye yakin kisiyi yaklasik 1 milyon lira dolandirdigi tespit edildi. Operasyon için harekete geçen ekipler, 14 Nisan sabahi belirlenen adreslere es zamanli baskin düzenledi. Operasyonda benzer suçlardan kesinlesmis 38 yil hapis cezasiyla aranan sebeke lideri Jabbar Onur A. Kozan ilçesindeki saklandigi evde birlikte yasadigi sevgilisi Sila Y. ile yakalandi. Ayrica sebeke üyesi diger 15 süpheli de adreslerinde gözaltina alindi. Evlerde yapilan aramalarda çok sayida bilgisayar ve cep telefonu, sahte kimlik ve diploma, telefon hatlari ile dijital materyal ele geçirildi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli