Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hem eğlendiler, hem öğrendiler

Hem eğlendiler, hem öğrendiler

Çocuklar Seyhan Kreşlerinde emin ellerde

Seyhan Belediyesi kreslerinde kalan çocuklara uzman psikologlarca “Akran iliskisi” ve “Mahremiyet” egitimi verildi.

Çocuklara uzmanlarindan egitim

 “Akran iliskisi” ve “Mahremiyet” anlatildi

Seyhan Belediyesi Kres Müdürlügü ve Kizilay Adana Toplum Merkezi isbirligi ile kresteki çocuklara “Akran Iliskisi” ve “Mahremiyet” konularinda egitim verildi.

Seyhan Belediyesi Kres Müdürü Mehmet Yakut’un da hazir bulundugu egitime Kizilay Adana Toplum Merkezinden psikolog ve uzmanlar katildi. Kresteki tüm siniflarda verilen egitimde uzman psikolog esliginde akran iliskilerinde, iyi arkadas olarak paylasimci, yardimsever, dürüst ve iyi davranisin nasil sergilenecegi, oyunlar oynanarak anlatildi.

UZMAN PSIKOLOG ÇOCUKLARA AKRAN ILISKISINI ANLATTI

Eglenceli vakit geçiren çocuklar, yasitlariyla nasil iletisim kuracaklarini oyun oynayarak ögrendi. Egitimde ayrica rahatsiz edici davranislarda bulunan arkadaslarla mücadele ederken, onlara karsilik vermek yerine, nasil örnek iyi bir arkadas olunabilecegi ve bu durumlarda güvendigimiz yetiskinlerden yardim alinabilecegi aktarildi.

SEYHAN BELEDIYESI KRESLERINDE ÇOCUKLARA MAHREMIYET EGITIMI

Kizilay Adana Toplum Merkezinden uzman Psikolog tarafindan verilen bir diger egitim “Mahremiyet” konusu oldu. Çocuklara özel kavramin ne oldugu ve bedende kisiye özel bölgelerin oldugu anlatildi. Ayrica her kisinin kendisine özel bilgilerin (isim, adres, telefon numarasi gibi) oldugu aktarilarak özel sinirlarin ihlal edildiginde güvenilen yetiskinlerden yardim istenmesi gerektigi anlatildi.

SEYHAN BELEDIYESI KRES MÜDÜRÜ YAKUT’TAN TESEKKÜR

Seyhan Belediyesi Kres Müdürü Mehmet Yakut ise çocuklarin ebeveynleri tarafindan kendilerine emanet edildigi bilincinde olduklarini aktardi. Yakut, “Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’in direktifleri dogrultusunda, çocuklarimizi hayata hazirlamak ve tehlikelerden haberdar edip, korumak için konunun uzmanlariyla isbirligi yapip, dogru bilgileri dogru sekilde vermeyi sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte egitici etkinliklerimiz sürecek. Çocuklar Seyhan Belediyesi kreslerinde emin ellerdedir. Bize katki veren uzman egitimcilere de bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli