Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

İmza taklidiyle 12 milyon vuranlara en ağır ceza verildi...

İmza taklidiyle 12 milyon vuranlara en ağır ceza verildi...

ADANA'da çalıştığı banka şubesinin müşterisi olan firma yetkililerinin imzalarını taklit ederek hazırladığı sahte evrakla bankadan 12 milyon TL kredi çeken Gökhan Koçak ile iş birliği yaptığı Hacı Ahmet Özkan ve Hakan Özkan topla

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, özel bir bankada çalisan Gökhan Koçak'in, zimmetine para geçirdigi ihbari üzerine harekete geçti. Yürütülen sorusturmada Gökhan Koçak'in, banka müsterisi firmalarin yetkililerinin imzalarini taklit edip, hazirladigi sahte evrakla firma adina bankadan toplam 12 milyon TL kredi çektigi belirlendi. Koçak'in yakalanmamak için çektigi parayi, çalistigi banka subesinin yakinindaki bir otoparkta degnekçilik yapan, yaklasik 5 yildir tanidigi Haci Ahmet Özkan'a ait farkli bankalardaki hesaplara transfer ettigi tespit edildi. Haci Ahmet Özkan'in, bu islem karsiliginda Koçak'tan yüklü miktarda para aldigi saptandi.

 

DEGNEKÇININ KARDESI DE SANTAJ YAPMIS

Öte yandan bu durumu ögrenen Haci Ahmet Özkan'in kardesi Hakan Özkan'in da Koçak'tan santajla para istedigi, 'Artik bana da pay vereceksin. Yoksa seni polise ihbar ederim' diye tehditte bulundugu ögrenildi. Bunun üzerine Gökhan Koçak'in, Hakan Özkan'a 'sus payi' verdigi belirlendi. Bu bilgiler üzerine polis ekipleri, 2 Ocak 2021'de adreslerine düzenlenen es zamanli sok baskinlarla süphelileri yakaladi. Haci Ahmet Özkan'in evinde yapilan aramalarda para transferlerinin yapildigini gösteren 6 banka dekontu ve 30 bin lira ele geçirildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Gökhan Koçak ile Haci Ahmet Özkan, çikarildigi mahkemece tutuklandi, Hakan Özkan'a ise ev hapsi cezasi verildi.

 

BORÇ BATAGINA DÜSTÜGÜ IÇIN YAPMIS

 

Süpheliler hakkinda Adana 2'nci Agir Ceza Mahkemesi'nce dava açildi. Yargilama sürecinde Haci Ahmet Özkan tahliye edildi. Karar durusmasina çikan tutuklu sanik Gökhan Koçak, bahis oyunlarinda yüksek miktarda para kaybettigini, faizle borç aldigini ancak borçlari ödeyecek durumu kalmayinca böyle bir yönteme basvurdugunu ileri sürdü. Diger saniklar da suçlamayi kabul edip kendilerini Gökhan Koçak'in yönlendirdigini ileri sürdü.

 

HAPIS VE PARA CEZASI

Mahkeme heyeti Gökhan Koçak'i 15 yil hapis ve 28 milyon 492 bin 812 TL para cezasiyla cezalandirildi. Tutukluluk halinin devamina da karar verilen Gökhan Koçak'in, çektigi paralari yakalanmamak için komisyon karsiligi hesabina aktardigi Haci Ahmet Özkan 6 yil 8 ay yil hapis ve 28 milyon 492 bin 812 TL para cezasina, kardesi Hakan Özkan da 6 yil 8 ay hapis ve 28 milyon 492 bin 812 TL para cezasina çarptirildi.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu