Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

İş insanını kaçırıp, 1 milyon 400 bin TL fidye isteyen şüpheliden 1'i yakalandı

İş insanını kaçırıp, 1 milyon 400 bin TL fidye isteyen şüpheliden 1

İş insanını kaçırıp, 1 milyon 400 bin TL fidye isteyen şüpheliden 1'i yakalandı

ADANA'da 4 kisi tarafindan dövülüp kaçirilan, ailesinden ve is ortagindan 1 milyon 400 bin lira fidye istenen is insani Musa S., polisin düzenledigi operasyonla kurtarildi. Süphelilerden 1'i yakalanip tutuklanirken, kaçan 3 kisiyi yakalama çalismalarinin sürdügü bildirildi. Olay, 13 Agustos günü merkez Sariçam ilçesinde meydana geldi. Is insani Musa S. evine giderken, otomobilin önü baska bir otomobil tarafindan kesildi. Otomobilden inen yüzü maskeli 4 kisi, Musa S.'yi dövüp, kendi araçlarina bindirerek olay yerinden ayrildi. Süpheliler, Musa S.'yi götürdükleri misir tarlasinda da sopa ve yumrukla dövdü. Süpheliler, 5 milyon lira fidye istedigi Musa S.'yi, 'Bu para gelmezse, seni burada öldürürüz' diye tehdit etti. Bunun üzerine is insani, ortagi Hasan A.'yi arayip kaçirildigini ve süphelilerin fidye istedigini söyledi. Bu sirada telefonu alan süpheliler Hasan A.'ya, 'Bize 5 milyon lira getireceksin. Seni daha sonra arayip adresi verecegiz. Sakin polise gitme' diyerek gözdagi verdi.

 

1 MILYON 400 BIN TL FIDYEYE ANLASTILAR

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, Hasan A.'nin durumu bildirmesi üzerine harekete geçti. Süphelilerin izini süren ekipler, Musa S.'nin aracinin en son Yenidogan Mahallesi'nde oldugunu tespit etti. Bunun üzerine çalismalar bu bölgede yogunlastirildi. Polis, süphelilerin, Servet A., Abdurrezzak B., Hasan B. ve Serhan Y. oldugunu belirledi. Bölgedeki güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen ekipler, süphelilerin kullandigi aracin kiralik oldugunu ve ayni bölgede oldugunu saptadi.Polisin çalismalari sürerken, Hasan A. da süphelilerle konusup, 1 milyon 400 bin lira fidye vermek için anlasti. Polis, Musa S.'nin misir tarlasinda rehin tutuldugunu saptadi.

TERMAL KAMERAYLA TESPIT EDILDILER

14 Agustos gecesi dron ve termal kamera ile Musa S.'nin yeri tespit edildi. Ardindan operasyon düzenleyen ekipler, Musa S.'yi kurtardi. süphelilerden Serhan Y.'yi de yakaladi. Digre 3 süpheli ise gecenin karanligindan da faydalanarak kaçti.Yaralanan Musa S., hastaneye kaldirildi. Is insani, ifadesinde, kendisini Servet A.'nin kaçirdigini, diger süphelilerin ona yardim ettigini, istedikleri fidye gelmedigi için kendisini sürekli dövüp, iskence yaptiklarini söyledigi öne sürüldü.

FIRARI 3 SÜPHELI ARANIYOR

Emniyete götürülen süpheli Serhan Y.'nin, is insanini kendisinin dövmedigini, Servet A.'nin arkadasi oldugunu ve fidye isteme olayiyla ilgisi olmadigini söyledigi iddia edildi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Serhan Y., çikarildigi mahkemece tutuklandi. Diger süphelilerin yakalanmasi için çalismalarin sürdügü ögrenildi.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli