Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Kahraman itfaiyecilerin sesini duyun!

Kahraman itfaiyecilerin sesini duyun!

Kahraman itfaiyecilerin sesini duyun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, cani pahasina kahramanca görev yapan itfaiyecilerin özlük haklari ve çalisma kosullarinin iyilestirilmesi, Devlet Memurlari Yasasi'nda degisiklik yapilmasi için mücadelesini sürdürüyor. Daha önce 'Itfaiye Hizmetleri Sinifi' tanimi yapilmasi için yasa teklifi hazirlayan Barut, simdi de itfaiyecilerin sorun ve isteklerinin belirlenmesi, çözüm üretilmesi için Meclis Arastirma Önergesi hazirladi.

MECLIS ARASTIRMASI ISTEDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanligi'na Meclis Arastirma Önergesi sunan Ayhan Barut, 'Itfaiyecilik dünyanin en riskli ve kutsal mesleklerinden birisidir. Itfaiye çalisanlari yüzyillardir kendi yasamlarini hiçe sayarak vatandaslarin hayatini kurtarmak için cansiperane görev yapmis ama buna ragmen çözüm üretilmeyen mesleki problemlerle bas basa birakilmislardir. Itfaiyeciler çalisma sartlarinin agirligi ve görevlerinin yasamsal riskinin yaninda hem hak ettikleri ücretleri alamamakta hem de meslek grubunda sayilmamaktadir. Itfaiye çalisanlarinin sorunlarinin tespiti, magduriyetlerin giderilmesi ve çözümü için gerekli arastirmanin yapilarak adim atilmasi amaciyla Anayasasinin 98, TBMM Içtüzügünün 104 ve 105'nci maddeleri uyarinca Meclis Arastirmasi açilmasini istiyoruz' dedi.

'KUTSAL BIR GÖREV YAPIYORLAR'

Kahraman itfaiyecilerin sorunlarina dikkat çeken Ayhan Barut, 'Itfaiyecilerin duman bulunan tehlikeli kimyasallara maruz kalmalari nedeniyle, genel nüfusa kiyasla kanser ve diger ciddi hastalik riskleri tasimaktadirlar. Atesin içinde, kazanin ortasinda kalan, intihar etmekte olan vatandasin, duvara sikismis bir köpegin, agaçta kalmis bir kedinin, ayagina ip dolasmis bir kusun umudu olan itfaiyeciler, hayatin her aninda ve her türlü zor sartlarda teknik beceri isteyen alet ve makinalar ile çalisan personellerdir' diye konustu.

'SORUNLAR TESPIT EDILSIN, ÇÖZÜM ÜRETILSIN'

Itfaiye çalisanlari dünyanin her yerinde saygi ve güven duyulan bir meslegi yaptiklarini ifade eden Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Maalesef itfaiyecilerin bir meslek hizmet sinifinin bulunmadigi gibi çalisma kosullari gün geçerek onlari daha fazla zorlamaktadir. Itfaiye çalisanlarimiz yurttaslarin hayatini yangin, dogal afet ve büyük felaketlerden korurken kendi canlari hiçe sayilmaktadir. Fiziksel, kimyasal ve psikolojik risk içinde çalisan itfaiyecilerimiz is basindayken her an yasamlarini kaybetme riski ile burun burunadir. Bu denli riskli bir görev içerisinde olan itfaiye çalisanlarinin 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu Genel Idari Hizmetleri sinifi içerisine dahil edilerek, masa basinda görev yapan bir memur ile esdeger tutulmasi hiçbir gerekçeye sigmamaktadir. Bu sebeplerle itfaiye çalisanlarinin sorunlarinin tespiti ve çözümü için gerekli arastirmanin yapilarak itfaiye çalisanlarinin özlük haklarinin iyilestirilmesi, meslek grubu sayilmalari ve magduriyetlerinin arastirilarak giderilmesine yönelik adimlar atilmasi amaciyla hazirladigimiz Meclis Arastirmasi önergemize destek verilmesini istiyoruz.' 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli