Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

'Kar maskeli şahıslar öldürdü' dediği kardeşinin katili çıktı

Adana'da olay yerinde ağlayıp “Kardeşimi kar maskeli motosikletli iki kişi vurup kaçtı” diyen şahıs gözaltına alınıp tutuklandı.

Adana'da olay yerinde aglayip “Kardesimi kar maskeli motosikletli iki kisi vurup kaçti” diyen sahis gözaltina alinip tutuklandi.

Edinilen bilgiye göre olay, 10 Subat günü saat 22.30 siralarinda Yüregir ilçesi Çamlibel Mahallesi'nde meydana geldi. Ögle saatlerinde arkadaslariyla bulusan Abdulkadir Sengül (26), mahalledeki kiraathaneye gitti. Abdulkadir Sengül eve dönmeyince agabeyi Müslüm Sengül (28) de yanina gitti. Iki kardes bir süre tartistiktan sonra eve döndü. Burada tartismanin devam etmesi üzerine Müslüm Sengül, evdeki pompali tüfekle kardesi Abdulkadir Sengül'ü boynundan vurdu. Agir yaralanan Abdulkadir Sengül kanlar içerisinde yere yigilirken, Müslüm Sengül ise pompali tüfegi saklayip eve geri geldi.

Bir süre sonra eve yeniden dönen Müslüm Sengül ile ailesi bagirip aglamaya baslayinca komsulari polis ve saglik ekibine haber verdi. Saglik görevlilerinin yaptigi kontrolde kan kaybeden Abdulkadir Sengül'ün hayatini kaybettigi belirlendi. Sengül'ün cansiz bedeni olay yerinde yapilan incelemenin ardindan Adana Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Olay yerinde polis ekiplerine ifade veren Müslüm Sengül, kar maskeli iki kisinin motosikletle evlerine geldigini ve kardesini pompali tüfekle vurduktan sonra kaçtiklarini anlatarak agladi.

Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi ekipleri, cesedin evin holünde bulunmasindan süphelenip Müslüm Sengül ile ailesini gözaltina aldi.

Güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen polis, bölgede cinayetin islendigi saatlerde Müslüm Sengül'ün verdigi eskale uygun süphelilerin olmadigini belirledi. Çapraz sorguya alinan aile bireyleri cinayeti Müslüm Sengül'ün isledigini itiraf etti. Katil zanlisi agabey Müslüm Sengül, ifadesinde, “Abdulkadir sürekli eve geç geliyordu. Ben de disari çikmamasi konusunda uyardim. Eve döndükten sonra evdeki pompali tüfegi temizlemek için çikarttim. Tüfekle ugrastigim sirada birden ates aldi ve kardesim kanlar içerisinde yere yigildi. Kasitli bir sekilde vurmadim” dedi.

Polisin yaptigi çalisma sonucu Müslüm Sengül'ün, cinayeti isledikten sonra pompali tüfegi mahallede bulunan bos bir araziye attigi, daha sonra da eve dönüp kardesini kendisinin vurmadigini söylemeleri konusunda ailesini yönlendirdigi belirlendi. Sengül ailesinin daha sonra feryat edip, durumu polise bildirdigi ve olay yerinde sinir krizleri geçirdikleri ögrenildi. Ayrica katil zanlisi agabeyin de olay yerinde gözyasi döktügü anlar kameraya yansidi.

 

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Müslüm Sengül, çikarildigi mahkemece tutuklandi. Otopsisinin ardindan cenazesi morgdan alinan Abdulkadir Sengül ise yakinlari tarafindan defnedildi.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı