Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Karalar, Adana'da kentsel dönüşüm hamlesini yeniden başlattı

Karalar, Adana

Karalar, Adana'da kentsel dönüşüm hamlesini yeniden başlattı

TOKI, Büyüksehir is birligiyle kentsel dönüsüm yeniden basladi. Sinanpasa dönüsüyor, sirada Göl Mahallesi, 2000 Evler ve Barbaros Mahallesi var...

Baskan Zeydan Karalar, Adana’yi daha modern, daha yasanabilir ve daha güvenli bir sehir haline getirmek için bir çok noktada kentsel dönüsüm çalismasi gerçeklestireceklerini açikladi.

YILAN HIKAYESINE DÖNEN  KENTSEL DÜNÜSÜM NIHAYET HAYATA GEÇIRILIYOR

 

Sinanpasa Mahallesi’nde adeta yilan hikayesine dönen kentsel dönüsüm çalismalari, TOKI ve Adana Büyüksehir Belediyesi’nin is birligiyle yeniden basladi. Çalismalarla ilgili bilgi veren Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Insallah bir yilan hikayesini sonlandiracagiz. Vatandaslarimiz 15 yildir bekliyor. Evleri satin alindi, bir kismi yikildi, 15 yildir ev bekliyorlar. Sinanpasa; Adana Büyüksehir Belediyesi’nin TOKI ile birlikte yürüttügü  bir proje. Biz göreve geldigimizde TOKI ile defalarca görüstük. En son TOKI Baskanligi’nda TOKI Baskaniyla bir araya geldik. Bir mutabakata vardik. Muhtemelen baharda ihaleye çikma ihtimali var ama henüz bu tarih netlesmedi. Tam tarih belirlendiginde kamuoyuyla paylasacagim. Çabalarimiz devam ediyor, arkadaslarimiz ciddi sekilde çalisiyor. Zaten projesi de hazir. Bu alani bosalttiktan, yikimlari yaptiktan sonra, baharda bu isi ihalesi yapilabilir hale getirecegiz. Insanlar 15 yildir bekliyor. Burayi bitirecegiz insallah” dedi.

 DEPREME DAYANIKLI, GÜVENLI BINALAR YAPILACAK

Sinanpasa’nin ardindan baska noktalarda da kentsel dönüsüm çalismalarini hayata geçireceklerini belirten Baskan Zeydan Karalar, “ Burayi bitirecegiz, Göl Mahallesi’ni, 2000 Evler’i, Barbaros Mahallesi’ni bitirecegiz. Insallah bu dönemde bunlari gerçeklestirecegiz. Adana’yi daha yasanabilir, daha modern hale getirecegiz. Depreme dayanikli, güvenli binalarda insanlarin yasamasini saglayacagiz” diye konustu.

 

17 BINA DAHA YIKILIYOR

Yeniden baslayan çalismalar sonucunda 13 isyeri ve 4 konutun yikimi gerçeklestiriliyor. Kentsel dönüsüm çalismalari sonucunda; yeterli sosyal donati alanlarinin yer aldigi, altyapi sorunlari çözümlenmis, depreme dayanikli, modern konut ve ticaret alanlarinin bulundugu yasam alanlari Sinanpasa halkina kazandirilacak. Baskan Zeydan Karalar, yikim çalismalarini bizzat denetlemesinin ardindan bölge esnafi ve halkla bir araya geldi, sorun dinledi, çalismalarla ilgili bilgi verdi.

 


  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı