Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Karalar başlattı, Akay tamamladı

Karalar başlattı, Akay tamamladı

Gastronomi turizmi için önemli adım

Gastronomi türizmi için önemli adim

Karalar baslatti, Akay tamamladi

Kinali eller Kooperatif binasi açildi

Yöresel yemekler Seyehat Acenta temsilcilerine tanitildi

Seyhan Belediyesi tarafindan yaptirilan Adana’nin birbirinden lezzetli yemeklerini dünyaya tanitacak olan Salmanbeyli Kinali Eller Kadin Kalkinma Kooperatifi binasi ve yemek atölyesi, Turizm Seyahat Acentelerinin temsilcilerinin de katilimiyla açildi.

ZEYDAN KARALAR BASLATMISTI, AKAY TAMAMLADI

Kadinlarin sosyal yasama ve is hayatina katilmalarini desteklemek amaciyla önceki dönem Seyhan Belediye Baskani Zeydan Karalar tarafindan temeli atilan, Akif Kemal Akay tarafindan tamamlanan   Salmanbeyli Kinali Eller Kadin Kalkinma Kooperatifi binasi ve yemek atölyesinin açilisina Adana Valisi Mahmut Demirtas,ÇUKTOB Baskani Tayyar Zaimoglu, tur düzenleyen Seyahat Acentelerinin temsilcileri ile bölge halki katildi.

AKIF KEMAL AKAY EV SAHIPLIGINI YAPTI

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay’în ev sahipliginde gerçeklesen açilis ve yöresel yemeklerin Seyahat Acente temsilcilerine tanitimi sirasinda Vali Demirtas ile konuklar kooperatif hizmet binasi ve yemek atölyesini inceledi.

Daha sonra tur düzenleyen Seyahat Acentelerine Salmanbeyli Kinali Eller Kadin Kalkinma Kooperatifi yemek atölyesinde, bölge kadinlari tarafindan yapilan yöresel yemekler tanitildi. Türkiye’nin degisik yerlerinde gelen Seyahat Acentelerinin yetkililerine yöresel yemekler ikram edilerek özellikleri anlatildi.

KATILIMCILARDAN PROJEYE ÖVGÜ

Tanitimda kisa bir konusma yapan Adana Valisi Mahmut Demirtas, Adana yemek kültürünü tanitan ve kadina ekonomik katki saglayan projede emegi geçenlere tesekkür etti.

 Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ise kendi döneminde temeli atilan Salmanbeyli Kinali Eller Kadin Kalkinma Kooperatifi binasi ve yemek atölyesinin açilisindan dolayi mutlu oldugunu söyledi.

KARALAR “GÖREVIMIZ KENTTE KULLANILMAYAN ZENGINLIKLERI ORTAYA ÇIKARMAK”

Karalar “Bizim görevimiz; kenti degistiren, kenti dönüstüren, kentte kullanilmayan zenginlikleri ortaya çikararak onlarin kullanilmasini saglamak. Adana ve lezzetlerini Türkiye’ye tanitmak bizim en büyük vazifemiz. Salmanbeyli Kadinlarinin temelini attigi bu atölye bir üretimhane olacak ve tüm kadinlarimiza hem üretim asamasinda hem de kendi is yerlerini açma hayallerini gerçeklestirmesi konusunda bir örnek teskil edecektir” dedi.

AKAY “BÖLGE YÖRESEL YEMEKLERI BÖLGE GASTRONOMI KÜLTÜRÜ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLI”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay ise açilisi yapilan Salmanbeyli kinali eller kadin kooperatifi Yemek atölyesinde üretilen yöresel yemeklerin Gastronomi adina önemli bir adim olacagini söyledi. Yerel Kültürü ve Yemekleri korumak, köy turizmi olusturmak amacini tasidiklarini belirten Akay, “Herkesin özlemini duydugu eski yöresel ürünleri günümüze tasiyarak, ulusal ve uluslar arasi pazarlarda Türk kadininin el emegi ürünlerinin pazarlanmasini saglamak istiyoruz. Seyahat Acentelerinin temsilcileri ile bulusmamiz, bu hedefe yönelik adimdir. Bu projeye destek veren herkese tesekkür ederim” dedi.

Çukurova Turistlik Otelciler Birligi Baskani ve proje destekçisi Tayyar Zaimoglu’da yapilan projenin Adana’nin unutulmaya yüz tutmus yemelerinin tekrar ortaya çikartilip yasatilmasi için büyük katki saglayacagini söyledi.

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli