Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kocaispir, 'Başarının sırrı çalışmak'

Kocaispir,

YÜREĞİR’DE ‘YERİM SENİ YKS’ SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

YÜREGIR’DE ‘YERIM SENI YKS’ SEMINERLERI DEVAM EDIYOR

Yüregir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrenciler için ilçede bulunan okullara yönelik baslattigi seminerlere devam ediyor. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen seminerde ögrencilere sürpriz yapan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, gençlerle deneyimlerini paylasti, basarinin sirrinin çalismak oldugunu söyledi.

Yüregir Belediyesi’nin Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan 11 ve 12. siniflara yönelik “Yerim Seni YKS, Sinav Kaygisina Son” sloganiyla baslattigi okul seminerleri devam ediyor. Belediyede görevli uzman egitimciler, her hafta ilçede bulunan farkli bir okulda düzenlenen seminerlerde sinavlara hazirlanan ögrencileri sinav kaygisi ile bas etme yöntemleri hakkinda bilgilendiriyor.

Uzman Psikolog Nur Aydogan ile Rehber Ögretmen ve Psikolojik Danisman Melisa Küçük, kaygi, sinav kaygisi, yasanabilecek zihinsel, duygusal, fiziksel, belirtiler, problem çözme becerisi, kaygiyi yönetme, olumsuz düsünce kaliplarini degistirme basliklarinda sunum yapiyor.

HIÇBIR SEYI GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYIN

Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilen seminerde ögrencilere sürpriz yapan Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, gençlerin heyecanina ortak oldu. Sahnede deneyimlerini paylasan ve basarinin sirrinin çalismak oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Hiçbir seyi gözünüzde büyütmeyin. Herkesin belirli alanlarda yetenekleri biraz daha fazladir. Fakat herkes ortalama bir zekaya sahiptir. Bu ne demek? Çalisinca kesin olur demek. Öncelikle “Ben surada okumak istiyorum” deyin ve onun için ne yapmak gerekiyorsa yapin. Insana çalismasindan ve çabalamasindan baska bir sey yok. Buna emin olun” seklinde konustu.

Gençlere kitap okumalarini da tavsiye eden Baskan Kocaispir, “Kitap okumak konusmani güzellestirir, düsünce kapasiteni artirir, kelime hazinen gelisir, hayal dünyan zenginlesir. Özellikle de sinavlarda paragraf sorularini daha kolay çözersiniz.” diyerek seminer sonunda ögrencilere kitap hediye etti. Okul Müdürü Levent Büyükyenigün, sürpriz ziyareti ve gençler için düzenlenen seminer nedeniyle Baskan Kocaispir’e tesekkür etti.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli