Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Koncuk'tan şehit yakınları ile gaziler için kanun teklifi...

Koncuk

Zafer Partisi Genel Sekreteri, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Zafer Partisi olarak, Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; şehit yakınları ile

Zafer Partisi Genel Sekreteri, Adana Milletvekili Ismail Koncuk, Zafer Partisi olarak, Sehitlerimizin hatiralarinin yasatilmasi, sehit yakinlari ile gazilerin her türlü magduriyet ve mahrumiyetten korunmasi amaciyla; sehit yakinlari ile gazilere yönelik sosyal hizmet yardimlarindan en iyi düzeyde faydalanmalarini saglamak ve magduriyetlerinin giderilmesi için bu dogrultuda Kanun teklifi hazirladiklarini belirtti.

“Sehitlerin geride kalan yakinlari ve gazilere yönelik haklari genisletmek, magduriyeti önlemek, esit ve adil bir sekilde herkesin bu haklardan yararlanmasini saglamak için Saglik Uygulama Tebliginden kaynaklanan magduriyetlerin ortadan kaldirilmasi gerekmektedir. Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu Saglik Uygulama Tebliginin, Katilim Payi Alinmayacak Haller, Saglik Hizmetleri ve Kisiler baslikli 1.8.5 maddesine ibaresine vazife malullerinden sonra gelmek üzere, “ve bunlarin bakmakla yükümlü oldugu kisiler” ibaresinin eklenmesi elzemdir.”

Koncuk’un vermis oldugu Kanun Teklifine göre; Katilim Payi Alinmayacak Haller; Saglik Hizmetleri ve Kisiler baslikli 1.8.5 maddesinin 16. paragrafinda belirtilen “Vazife malûllerinden SUT’un 1.8.1, 1.8.2, 1.8.3 ve 1.8.4 maddelerinde tanimlanan katilim paylari alinmaz.” ibaresine vazife malullerinden sonra gelmek üzere, “ve bunlarin bakmakla yükümlü oldugu kisiler” ibaresinin eklenmesi ve SUT’un 1.9.2- Ilave ücret alinmayacak kisiler maddesine, vazife malullerinden ve bunlarin bakmakla yükümlü oldugu kisiler ibareleri eklenmistir.

TÜRK DEVLETINI BU ZIHNIYET MI YÖNETECEK?

Öte yandan Zafer Partisi Genel Sekreteri, Adana Milletvekili Ismail Koncuk, yaptigi basin açiklamasinda “Zafer Partisi olarak, oy ugruna, PKK terör örgütünün siyasi uzantisi, HDP’ye mesruiyet kazandirma yarisina girenleri hayretle izliyoruz” dedi.
Siyasi partilerin mesruiyeti Türkiye partisi olmasiyla ölçülür. Açikça, içte ve dista Türkiye aleyhtari olan, Türk-Kürt ayirmadan, binlerce insanimizi sehit eden, her firsatta bölücü PKK terör örgütünün hamiligini yapan, Bebek katilini kutsayan bir yapi mesru sayilamaz.
Türk devletini bu zihniyet mi yönetecek? Dün PKK ve onun siyasi uzantisi ile sözde çözüm, bizce ihanet sürecine sarilanlardan ne farkiniz var?
“Hangi maksatla olursa olsun, bölücü bir yapiya mesruluk kazandirmaya çalismak, Atatürkçüyüz, vatanseveriz, Türk milliyetçisiyiz diyenlerin isi midir? Bölücülere bel baglayarak, Türkiye ve Türk milleti için bir gelecek planlamasi yapanlar, olsa olsa, Atatürk’ün ifadesi ile, gaflet, dalalet, hatta hiyanet içindeki kirli yapilardir” diyerek sözlerini tamamladi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli