Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

M1 ADANA AVM STRSM SERGİ

M1 ADANA AVM STRSM SERGİ

M1 ADANA AVM STRSM SERGİ

M1 ADANA AVM’DE SEYHAN TOPLUM RUH SAGLIGI MERKEZI HASTALARININ HAZIRLAMIS OLDUGU ÜRÜNLER SERGILENDI.

 Seyhan Toplum Ruh Sagligi Merkezi hastanesine bagli Toplum Ruh Sagligi Merkezinde agir ruhsal sorunlar yasayan sizofreni, pskioz ve bipolar hastalarin hazirlamis oldugu ürünler M1 Adana AVM’de sergilendi.

Adana ve bölge halkina her alaninda farkli bir tecrübe yasatan M1 Adana AVM yerel halk için düzenlemis oldugu etkinliklere bir yenisini ekledi. Toplumdan izole bir sekilde yasayan hastalarin topluma entegre olmasi, sosyal iliskilerini yeniden düzenleyecek becerilerin kazandirilmasi saglanmak için planlanan proje, toplum Ruh Sagligi Merkezimi, agir ruhsal sorunlarin yol açtigi yeti yitimi yasayan hastalarin yeniden topluma kazandirilmasi amaciyla 27.01.2017 yilinda kuruldu ve 3 yildir psiko-sosyal destek hizmeti veren bir kurulus olarak hizmet veriyor. Seyhan Toplum Ruh Sagligi Merkezi, Seyhan ilçesinde ikamet eden hastalara hizmet vermekte. Bunun yani sira Seyhan ilçesi disinda ikamet eden ve faydalanmak isteyen hastalara da hizmet verilmektedir. Merkezin 195’ i kadin, 376’ si erkek olmak üzere toplam 571 kayitli hastasi bulunmaktadir. Günlük olarak ortalama 60 hasta faydalanmaktadir. Merkeze kayitli olup da gelemeyen hastalarimiza bakim planlari dogrultusunda ev ve is yeri ziyaretleri yapilarak takipleri saglanmaktadir.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi, 1 Psikiyatri uzmani, 2 Hemsire, 1 Psikolog, 1 Sosyal çalismaci, 1 Ergoterapist, 1 Ergoterapi Teknikeri, Seyhan Halk Egitim Müdürlügünden görevli 5 (Bes) Usta Ögretici (1 Resim, 2 El Sanatlari,1 Müzik ve 1 Asçi), 1 Tibbi sekreter , 1 Güvenlik Görevlisi ve 1 Soför ile hizmet vermektedir.

Hastalarin , tibbi tedavilerinin yani sira ilgi ve yeteneklerine uygun olan güzel sanatlar ,müzik, bahçe ugraslari, el sanatlari  ve sportif faaliyetler gibi, ugras terapilerine katilmaktadir. Hastalarin çalismalari sonucunda, Resim ve El sanatlarina ait 400 civarinda ürün M1 Adana AVM kermesinde sergilendi. Kermes açilisini ; Adana Valisi Mahmut Demirtasin esi Bayhan Demirtas, Kamu Hastaneleri Hizmetleri baskani Dr.Emrah Ceviz, destek hizmetleri bakani Enver Çelik, baskan yardimcisi Gülender Tülü gerçeklestirdi. Kermes Adanalilar tarafindan yogun ilgi gördü. Kermeste sergilenen ürünlerden elde edilen kar, yeniden üretilecek olan ürünlerin kullanimi için kullanilacak.

 Mayis 2018’ de ilkini yapilan kermesin  ikincisini 29 – 30 kasim 2019 ve 01 aralik 2019 tarihleri arasinda yapildi.Program kapsaminda; hasta ve ailelerine hastaligin uyarici isaretleri, hastalik belirtileriyle bas etme yöntemleri, kriz yönetimi, tedavi uyumu gibi hastalik ve tedavi süreci ile ilgili psikoegitimler verilmektedir. Hastalik etkisiyle özbakim ihtiyaçlarini giderme de zorlanan veya mesleki performans gösteremeyen hastalara özbakim becerilerinin kazandirilmasi, ilgi ve yeteneklerine göre belirlenebilecek bir alanda is yapabilme becerisinin kazandirilmasi için çalismalar yapilmaktadir. Merkezde verilen hizmetler ücretsiz olup hastanin herhangi bir sosyal güvencesinin olmasi yeterlidir.

Bireysel danismanlik hizmetleri ,grup psikoegitimleri, psikososyal beceri egitimleri, evde takip hizmeti, Ilaç tedavilerinin düzenlenmesi, ögle yemegi gibi hizmetler verilmektedir. Hastanin ilgisi ve yetenegine göre güzel sanatla , müzik, bahçe ugraslari, el sanatlari  ve sportif faaliyetler gibi alanlarda is-ugras terapisi verilmektedir. 

 



Anahtar Kelimeler: M1 ADANA AVM STRSM SERGİ
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli