Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Mağdur esnaf destek ve çözüm bekliyor!

Mağdur esnaf destek ve çözüm bekliyor!

Mağdur esnaf destek ve çözüm bekliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pandemi döneminde destek verilmeyen, okullarin kapatilmasi ve egitime ara verilmesi nedeniyle büyük sorun yasayan kitapçi ve kirtasiyeci esnafiyla bulustu. Sorunlari dinleyip çözüm önerilerini paylasan Barut, darbogaza düsen esnafa destek verip çözüm üretmesi için iktidari artik adim atmaya çagirdi.



SORUNLARI MASAYA YATIRDILAR

Adana Kirtasiye ve Kitapçilar Esnaf Odasi Baskani Mehmet Ates ve beraberindeki esnaf topluluguyla bulusan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, her zaman esnafin yaninda olduklarini belirtti. Çukurova Ilçesi'ndeki Dörtler Kültür Merkezi'nde yapilan toplantida esnafin sorun, talep ve önerilerini dinleyen Barut, çözüm için neler yapabileceklerini konustu. Okullarin kapatilmasi ve egitime ara verilmesiyle ortaya çikan sorunlarin ele alindigi toplantida, zincir marketlerin ve büyük yayinevlerinin küçük esnafi magdur eden uygulamalariyla ilgili görüs alisverisinde bulunuldu.


'IKTIDARA YANITI SANDIKTA VERECEKLER'

Kitap ve kirtasiyeci esnafini dikkatle dinleyerek notlarini alan ve önerilerini dile getiren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,
'Herkes biliyor ki salginla mücadele kapsaminda alinan bazi kararlar esnafimizi çok magdur etti. Kahvehanecilerden kantincilere, servisçilerden kitap ve kirtasiyecilere bir çok alanda is yapan esnafimiz, evine ekmek götüremez duruma düstü. Esnafin içine düstügü bu yangini seyreden iktidar, göstermelik adimlar atsa da soruna kalici ve etkin çözüm üretmedi. Ama esnafimiz ve halkimiz kendine sirt çevirip yüzüstü birakan bu siyasal iktidara önüne sandik konuldugunda mutlaka gereken yaniti verecektir' diye konustu.

'ESNAF AÇLIKLA TERBIYE EDILMEK ISTENIYOR'

Salgin sürecinde taksicilerden berberlere tüm esnafin magdur oldugunu, egitim camiasiyla ilgili olarak da kitap ve kirtasiyeci esnafin büyük güçlüklerle karsilastigini ifade eden Ayhan Barut, sunlari kaydetti:
'Okullarin kapatilmasi, egitime ara verilmesi ve salginla mücadele kapsaminda alinan önlemler çerçevesinde yürürlüge sokulan uygulamalar, esnafi siftahsiz dükkan kapatma noktasina tasimistir. Hal böyleyken esnafin kira, vergi, stopaj, elektrik, su, kredi borçlarini nasil ödeyecegi konusunda kapsayici adim atilmamistir. Esnafimiz adeta kaderine terk edilmis, yüz üstü birakilarak ölüme terk edilmistir. Esnafi açlik ve borçla terbiye etmenin ne anlami var? Bundan haz mi duyuyorsunuz? Esnaf bu ülkenin ve ekonomimizin bel kemigidir. Bu insanlarimiz onca insani istihdam ederek is ve as saglamis, ekonominin çarkinin dönmesine vesile olmuslardir. Biz her zaman oldugu gibi yine esnafimizin yaninda olmayi sürdürecegiz. Dertleriyle dertlenip çözüm üretmek için gayretimizi sürdürecegiz. Artik iktidari elini tasin altina sokmaya çagiriyoruz. Magdur edilen, darbogaza düsen esnafimiza iktidar destek vermeli, sorunlarina çözüm üretmelidir.'



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli