Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MOĞOLLARKINGSPAN’A HAYRAN KALDI

MOĞOLLARKINGSPAN’A HAYRAN KALDI

Yüksek performanslı yalıtım ve bina kabuğu çözümlerinde dünyanın sayılı lider firmalarından biri olan ‘Kingspan’, TAYSEB - Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde bulunan üretim tesisinde Moğolistan’dan gelen 60 mimar ve mühen

MOGOLLARKINGSPAN’A HAYRAN KALDI

 

Yüksek performansli yalitim ve bina kabugu çözümlerinde dünyanin sayili lider firmalarindan biri olan ‘Kingspan’, TAYSEB - Toros Adana Yumurtalik Serbest Bölgesi’nde bulunan üretim tesisinde Mogolistan’dan gelen 60 mimar ve mühendisi agirlayip, ürünlerini tanitti.

23-26 Mart arasi düzenlenen Istanbul Yapi Fuar’ini ziyaret etmek için Mogolistan’dan gelen 60 mimar ve mühendis, TAYSEB’in destegi ve Kingspan Yapi Elemanlari önderligi ile bir araya geldi. Etkinlik, Kingspan’in Adana Yumurtalik Serbest Bölgesi’nde bulunan üretim fabrikasinda gerçeklesti.

Fabrikayi ve ürünlerini Mogollara tanitmayi hedefleyen Kingspan, üretilen ürünlerin detayli olarak incelenmesine katkida bulundu. Ardindan üretilen yangin direnci yüksek ‘QuadCore’ panellerin tanitimini gerçeklestirerek, test sunumuna imza atti.

60 MIMAR VE MÜHENDIS INCELEMELERDE BULUNDU

Düzenlenen etkinlige 60 mimar ve mühendisin yani sira, Mogolistan Insaat Mühendisleri Genel Müdürü Khongorzul Khalzan ve Mogolistan Müteahhitler Dernegi Genel Müdürü Khulan Lkhagvasuren da yer aldi. Kingspan Yapi Elemanlari Baskani ve Kingspan Meatca Bv / Holland Baskan Yardimcisi Dr. Suat Kiroglu da etkinlige Dubai’den video konferans araciligi ile katilarak konuklara tesekkürlerini iletti

‘GÖZLE GÖRMEK ÇOK FARKLI’

Mogolistan Insaat Mühendisleri Genel Müdürü Khongorzul Khalzan, 'Kingspan'i daha önceden de taniyordum, fabrikada çok sicak karsilandik. 2019'dan beri Kingspan ile ortak çalismamiz var, Kingspan ürünlerinin Mogolistan istinatlarina uygun oldugunu düsünüyorum. Kagit üzerinden görmek ve duymak çok farkliydi, gözle görmek bize daha farkli bir his verdi” ifadelerini kullandi.

‘KINGSPAN DOGA DOSTU’

Mogolistan Müteahhitler Dernegi Genel Müdürü Khulan Lkhagvasuren ise buraya gelmekten çok mutlu oldugunu belirtip, 'Dünya genelinde insaatlar doga dostu bir akima yöneldigi için Kingspan'in de bu noktada ilerleyen bir yapi sistemi oldugunu düsünüyorum. Bu dönemde dogaya en az zarar veren, karbon salmayan, böyle bir insaat teknolojisiyle tanismak bizi mutlu ediyor' dedi.

Fabrikada üretim asamalarini ve kalite kontrol bölümlerini gezen konuklar panel yangin test sunumuna yogun bir ilgi gösterdiler. Özellikle Kingspan'in Soguk Depo (ColdBox) yalitimli panel teknolojisi için konuklara inceleme firsati yaratildi. ColdBox, 50 yildan fazla süredir, termal verimlilik, yangin güvenligi ve dayaniklilik konularinda sektöre öncülük etmektedir. Kingspan Coldbox, kuru ürünleri, meyveleri, sebzeleri, etleri veya deniz ürünlerini depolamak için modüler bir soguk oda tesisi olarak kullanilmak üzere tasarlanmistir. Ayrica tüm panellerde uygulanan yaslandirma testi de konuklara uygulamali olarak gösterildi.

Ürünler arasinda en ragbet gören Kingspan Quadcore / Çati ve Duvar Sistemleri de detayli bir sekilde konuklara aktarilmistir. Yüksek termal performans, düsük duman emisyonu ve gelistirilmis yangin direncine sahip olan QuadCore, Kingspan bina kaplamalarinin ömür boyu süren performansini yeni bir boyuta tasiyan özel üretim hibrit yalitim dolgu malzemesinden olusmaktadir. Diger panellerden farki ise panellerin üzerine baski resimler yapabilmektedir. Panellerin içinde isi yalitimi mevcuttur ve genellikle hastanelerde, hijyen için kullanilmaktadir.

Kingspan Quadcore / Çati ve Duvar Sistemleri, Kingspan Soguk Depo ve Modularis Sistemleri, Kingspan Kapilar, FSEL ve son olarak Cephe Sistemleri üzerine detayli bir sunum çalismasi yapan Kingspan, sunum sonunda soru cevap bölümü ve konuklara günün anisina hediyeler verilerek etkinlik son buldu.

 

KINGSPAN KIMDIR?

1965 yilinda Irlanda'da kurulan Kingspan, günümüzde yüksek performansli yalitim ve bina kabugu çözümlerinde dünyanin sayili lider firmalarindandir. Irlanda’da hizmet veren bir aile sirketiyle baslayip yüksek verimli bir dünya liderine dönüsen bu büyük yapinin MEA, Türkiye Afrika ve Orta Asya üyesi olup, Dubai ve Adana fabrikalariyla, satis, teknik destek ve saha ekiplerinden olusan 500'ün üzerindeki aile üyesiyle hizmet vermektedir.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı