Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Müteahhitler intihar ediyor, İktidar Simitçiyi ve Ağaoğlu'nu destekliyor!

Müteahhitler intihar ediyor, İktidar Simitçiyi ve Ağaoğlu

Müteahhitler intihar ediyor, İktidar Simitçiyi ve Ağaoğlu'nu destekliyor!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM’de görüsülen 2020 yil bütçesinde CHP Grubu adina söz aldi. Bütçenin sadece rakamlardan olusmadigini, içerisinde iktidarin vizyonunun, politik anlayisininve hangi kesimlere yakin oldugunu gösterdigini belirten Bulut, ekonomik krizde asgari ücretle geçinemeyen, sosyal yardima ihtiyaci olan insanlarin durumlarinin iyilestirilmesine yönelik maddeler içermesi gerektigini kaydetti.

YANDAS MÜTEAHHITLERE MILYARLAR AKITILIYOR

Bulut, ancak 140 milyar faiz ödemesi içeren bu bütçeyle, sehir hastanesi, otoyollar, otobanlar, havalimanlari gibi projelere; Saray’in çevresindeki, 30-40 kisiyi bulan müteahhitlere milyarlar akitildigini söyledi. Bütçenin, üreticiden, üretimde, yoksuldan yana olmadigini kaydeden Bulut, Türkiye’deki ekonomik rakamlara yönelik örnekler verdi. Bulut, vatandasin borcunun 550 milyara yaklastigini, icra dairelerindeki dosya sayisinin 21 milyonu astigini, artan issiz sayisinin Türkiye'deki 55 ilin nüfusundan fazla oldugunu, asgari ücretin, açlik sinirinin altinda oldugunu kaydetti.

MILYONLARCA KISI ELEKTRIK VE DOGALGAZ FATURASINI ÖDEYEMEDI

Türkiye'de 16 milyon yoksulun,  14 milyon da sosyal yardim alan vatandasin oldugunu kaydeden Bulut, “Bu yilin ilk dokuz ayinda 3 milyon 365 bin kisinin elektrigi kesildi; dogal gaz faturasini ödeyemeyen 700 bin kisi var. Yine, 5,5 milyon kisiye e-haciz gönderilerek, hesaplarina bloke konuldu. Esnafin borcu, EYT'de yasanan sorunlar, issizlik derken  en önemlisi, genç kesim ögrenciyken aldigi kredi borçlarini ödeyemiyor. Genç kadin issiz orani Türkiye'de yüzde 33'ü bulmus durumda” dedi.

MÜTEHAHÜTLER INTIHAR EDIYOR, IKTIDAR BAY SIMIT VE AGAOGLU’NU DESTEKLIYOR

“Milletin derdine derman olmayan bütçe kime derman oluyor? Diye soran Bulut söyle devam etti: Her firsatta, tesvikle, çikan yasayla, kamu kaynaklarini aktararak yine bu saray müteahhitlerine destek oluyor. Bir Varlik Fonu kuruldu. Bu Varlik Fonundan Istanbul Finans Merkezine bir kaynak aktarildi. Kim oldugunu hepiniz yakindan tanirsiniz. Ali Agaoglu'nun yaptigi projeye 1 milyar 650 milyon lira destek verildi? Türkiye'de sayili araba sahibi, dünyada az sayida üretilen arabalarin sahibi bu Ali Agaoglu. Peki, diger müteahhitler ne durumda? Adana'dan bir örnek vereyim: Sadece Adana'da geçen sene tanidigim 3 müteahhitekonomik kriz yüzünden intihar etti. Yakin zamanda destek verdiginiz birisi daha var, o kim? Birçogunuz tanirsiniz. Bay Simit'e ne kadar para verildi? 500 milyon. Bu kisi de özel uçagiyla, klasik arabalariyla ünlü.  Niye destek veriyoruz? Yani nedir, amacimiz nedir?

YERLI VE MILLILIK TEMSA’DIR

Adana'da 70 ülkeye ihracat yapan 'TEMSA'’ninelli senelik bir fabrika oldugunu kaydeden Bulut,  “Avrupa'yi gezen, Amerika'ya giden mutlaka bu araçlara rastlamistir; daha çok turizm sektöründe turistlerin gezilerinde minibüsleri kullaniliyor, hepsinde TEMSA markasi var. Bu marka Adana'nin, kapanan BOSSA'dan, TEKEL'den, ÇUKOBIRLIK'ten, PAKTAS'tan, Millî Mensucat’tan sonra tek kalan sirketi.  Sizler yerli ve millî konusunda sürekli atifta bulunuyorsunuz. Bu sirket yerli ve millî otobüs üretiyor, minibüs üretiyor. 1.300 tane çalisani var, 3 bin kisiyi etkiliyor; aile olarak bakildiginda 10 bin kisiyi etkiliyor. Ama bunlarin ötesinde bir sey var: TEMSA markasini Avrupa'ya gittiginizde görüyorsunuz. TEMSA markasini görmek yerlilik ve millîliktir iste” dedi.

 



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli