Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

OKUL SPORLARI BOCCE MÜSABAKALARI -SANKO OKULLARI İL ÜÇÜNCÜSÜ VE DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

OKUL SPORLARI BOCCE MÜSABAKALARI  -SANKO OKULLARI İL ÜÇÜNCÜSÜ VE DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Okul Sporları Bocce Müsabakaları”nda SANKO Okulları Genç Kolej Bocce Takımı il üçüncüsü, Genç Fen ve Teknoloji Lisesi Bocce Takımı il dördüncüsü oldu.

OKUL SPORLARI BOCCE MÜSABAKALARI

-SANKO OKULLARI IL ÜÇÜNCÜSÜ VE DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

 

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Okul Sporlari Bocce Müsabakalari”nda SANKO Okullari Genç Kolej Bocce Takimi il üçüncüsü, Genç Fen ve Teknoloji Lisesi Bocce Takimi il dördüncüsü oldu.

 

Gaziantep Kavaklik Parkinda düzenlenen müsabakada, Sanko Okullari Genç Kolej Bocce Takimi oyuncularindan Kerem Aydinçelebi, Tonguç Kaygun, Kaan Güllüoglu ve Mert Küçükcan il üçüncülügü kupasini, Genç Fen ve Teknoloji Lisesi Bocce Takimi oyuncularindan Mehmet Furkan Kaplanoglu, Mustafa Kalkan ve Tarik Çaki ise il dördüncülügü kupasini kucakladi.

 

Sanko Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali il üçüncüsü ve dördüncüsü olan sporcularini ve Beden Egitimi Bölümü ögretmenlerini kutlayarak, basarilarinin devamini diledi.

 

BOCCE NEDIR

Dünyanin en eski spor dallarindan biri olan Bocce, pek kimsenin bilmedigi ve bowlinge benzeyen, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor bransidir. Bir çok ülkede oynanan bu sporun ve oyunun günümüzde oynanan halini Romalilar oynamis ve Bocce olarak adlandirmislardir.

Oyundaki amaç, attiginiz/yuvarladiginiz toplarinizin hedef topa (pallinoya) yakin olmasini saglamaktir. Rakip toplarindan hedef topa daha yakin olarak atilan her top için bir puan aliniyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçi) kazaniyor. Eger rakibin topu hedef topa daha yakinsa ve sizin yuvarlamaniz olanaksizsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atis yapilabilmektedir.

Bocce sahasi uzunlugu 26mt 50cm, genisligi 4mt 50cm bir dikdörtgen sahada oynanir. Tek kisilik bocce müsabakalarinda oyuncular 4’er topla, 2’li veya 3’lü müsabakalarda 2’ser topla oynanir.

Bu sporun çocuklara en büyük yarari el, göz ve beyin üçlü koordinasyonun gelisimine faydasidir, Özel gereksinimli çocuklarin da oynayabilecegi ve onlarin gelisimine büyük katkilar sunan bir spordur. Açik havada oynanmasi, arkadaslarla beraber sohbet ortami olusturmasi, sosyal bir oyun olmasi çocuklarimizin sporu mutlulukla yapmasina neden olmaktadir. Spor çocuklarimizin kendine güven, yaraticilik yeteneklerinin gelismesi kisaca hayatimizin her alaninda fayda saglamaktadir.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı