Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Otoyolda yarış yapan araç, gence çarpıp hayatını kararttı...

Otoyolda yarış yapan araç, gence çarpıp hayatını kararttı...

Adana'da otoyolda yarış yaparken bir gence çarpıp bacağının kopmasına neden olan zanlı yakalandı.

Adana'da otoyolda yarisan bir araç, birinci olduktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarinda yarisi izleyen 23 yasindaki gence çarpti. Çarpma ani saniye saniye görüntülenirken sag bacagini kaybeden gencin yogun bakimda tedavisinin sürdügü ögrenildi. Gencin ailesi, otoyolda yapilan yarislarin son bulmasini istedi.

Edinilen bilgiye göre kaza, Tarsus-Adana- Gaziantep otoyolu, Adana-Tarsus istikameti 5'nci kilometrede geçen Cumartesi aksam saatlerinde meydana geldi. Iddiaya göre, 23 yasindaki Sedat Leventöz, kardesi Hasan ile birlikte Pozanti ilçesine giderken otoyolda bir kalabalik oldugunu gördü. Bunun üzerine Leventöz, kardesiyle birlikte kalabaligin arasina karisti.

Yarisi izleyen kalabaligin üzerine sürdü

Bu sirada otoyolda para karsiligi yaris yapanlarin oldugunu gören Leventöz kardesler, yarisi izlemeye basladi. Plakasi ögrenilemeyen otomobili kullanan E.Y., yarista birinci olduktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek otomobili yol kenarinda yarisi izleyen kalabaliga sürdü. Kalabalikta birçok kisi ve Hasan Leventöz son anda kaçmayi basarirken Sedat Leventöz kaçamadi ve aracin altinda kaldi.

 

Kaza sirasinda sag bacagi kopan Leventöz, çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen ambulans ile Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne kaldirildi. Ameliyata alinan Leventöz'ün sag bacaginin tamamen koptugu ve dikilemeyecegi, çarpma sonucu elinde de hasar kalacagi tespit edildi. Ailenin acili bekleyisi sürerken Sedat Leventöz'ün de durumunun iyiye gittigi ancak yogun bakimdaki tedavisinin sürdügü ögrenildi.

 

'Otoyolda yapilan yarislara son verilsin'

 Sedat Leventöz'ün amcasi Ismail Leventöz, 'Sedat ve kardesi Pozanti ilçesine bagli Tekir Mahallesi'ne giderken yol kenarinda ki kalabaligi görüyor. Hasan israr ediyor ve iki kardes kalabaligin yanina gidiyor. Yaris oldugunu orada görüyorlar. Izlemeye basliyorlar ve kaza o sirada yasaniyor' diye konustu.

Sedat Leventöz'ün saglik durumunun iyiye gittigini anlatan amca Leventöz, 'Genel durumunun iyiye gittigini söylediler ama sag bacagini kaybetti. Uzuv kaybi oldu. Hastamizin biran önce iyilesmesini, sagligina kavusmasini ve gerekenin yapilmasini istiyoruz' ifadelerini kullandi.

 

Otoyolda yapilan yarislarin son bulmasini istedigini vurgulayan Ismail Leventöz, 'Orasi bir otoyol. Orada hiz limitleri belli. Uyulmasi gereken kurallar var. Gerek emniyet güçleri, gerekse de yerel yönetimlerin önlem almalarini istiyoruz. Kimsenin cani yanmasin. Sonuçta ortada insan hayati var' dedi.

YAKALANDI

Cinayet Büro Amirligi ekipleri, süpheli Emrah Y.'nin yakalanmasi için çalisma baslatti. Arkadasinin, Sariçam ilçesindeki oto yikama dükkaninda saklandigi belirlenen Emrah Y., gözaltina alindi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı