Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Özel çocuklara engelsiz havuz

Özel çocuklara engelsiz havuz

Çukurova Belediyesi’nin engelli çocuklara hizmet veren engelsiz yüzme havuzu büyük ilgi görüyor

Özel çocuklara engelsiz havuz

Çukurova Belediyesi’nin engelli çocuklara hizmet veren engelsiz yüzme havuzu büyük ilgi görüyor. Engelsiz yüzme havuzu, sadece Adana’ya degil çevre il ve ilçelerden gelen engelli çocuklara da hizmet veriyor. Engelli çocuklarin tedavisi için de kullanilan engelsiz yüzme havuzundan tüm engelliler yaz kis, haftanin 5 günü 08:00-17:00 saatleri arasinda yararlanabiliyor.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’in talimatlari dogrultusunda yapilan engelsiz yüzme havuzuna engelli çocuklar adeta akin ediyor.

Sadece engelli vatandaslarin yararlanabildigi olimpik yüzme havuzu Adana’da ilk ve tek olmasindan dolayi yogun ilgi görüyor. Öyle ki havuzdan sadece Adana merkezdeki engelliler degil çevre il ve ilçelerden de yüzme ögrenmek ve özellikle tedavi amaçli gelenler oluyor.

RANDEVU SISTEMI ILE ÇALISILIYOR

Çukurova Belediyesi Hayalpark içindeki havuzdan engelli çocuklar hafta içi her gün saat 08:00-17:00 saatleri arasinda ücretsiz yararlanabiliyor. Hafta sonu ise havuzda bakim ve su degisimi yapiliyor. Her yastaki engelli vatandaslara hizmet veren havuzdan yararlanmak isteyenler için randevu sistemi uygulaniyor. Gruplara, engel durumlarina göre randevu veriliyor; bedensel engelliler ve zihinsel engelliler ayri ayri havuza aliniyor.

ENGELLILER IÇIN TEK BIR SART VAR

Engellilerin havuzdan yararlanmasi için “tuvalet” disinda herhangi bir sart aranmiyor. Hijyen açisindan tuvalet sorunu olan engellilerin havuzdan yararlanmasi mümkün olmuyor.

Engelsiz yüzme havuzundan yararlanmak isteyen engelli dernek, spor kulübü ve rehabilitasyon merkezlerine toplu randevular verildigi gibi, bireysel randevu istekleri de karsilaniyor. Randevu talepleri aninda karsilaniyor ve yüzme havuzundan hangi zaman diliminde yararlanacaklari bildiriliyor. Engellilerin yogun talebi randevu sistemini gerekli kiliyor.

ADANA’DA ILK VE TEK

Engelliler havuzda özel egitmenler tarafindan egitiliyor. Engellilerin bir kismi yüzme ögrenirken, tedavi amaçli havuzdan yararlanmak isteyenlerin çoklugu dikkat çekiyor. Özellikle, Adana disindan gelenler havuzu tedavi amaçli kullaniyor. Çukurova Belediyesi bu anlamda da çok önemli bir hizmet veriyor. Tesiste hizmet veren uzman personelin yaninda, cankurtaranlar da görev yapiyor.

Ilk açildigi dönemde, sadece yaz aylarinda haftanin belirli günlerinde hizmet veren engelsiz yüzme havuzu artik yaz kis, hafta içi her gün engellilere hizmet veriyor. Bu özellikleriyle Çukurova Belediyesi Engelsiz Yüzme Havuzu, diger belediyeler açisindan da örnek teskil ediyor.

ENGELSIZ KENT ÇUKUROVA

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “engelsiz kent” sloganiyla göreve geldiklerini ve bu isteklerinin artik slogan olmaktan çiktigini belirtti. Engellilerin her alanda sosyallesmesini saglamaya çalistiklarini ve kentte her konuda engelle karsilasmadan yasamlarini sürdürmesine yardimci olduklarini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Engelliler burada, hem egleniyor, hem spor yapiyor, hem de tedavi oluyorlar. Onlar için ne yapsak azdir” seklinde konustu.



  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli