Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Özel gereksinimi olan çocuklara kişisel bakım

Özel gereksinimi olan çocuklara kişisel bakım

Sosyal belediyecilik anlayışından taviz yok

 Büyüksehir’den engelli çocuklara özel bakim ve ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye…

 Bir okulda otizmli çocuklarin, bazi ögrenci velileri tarafindan yuhalanmasi ile Türkiye’de infial olusturan ve duyarli insanlarin

yüreginde derin yaralar açan olayin ardindan, Adana Büyüksehir Belediyesi, Karaisali Ilçesi’nde tekerlekli sandalye dagitip, mobil kisisel bakim araci ile de engelli vatandaslar ile bakima muhtaç bireylerin kisisel bakimlarini yapti.

 

Karaisali’da 100 ögrencisi bulunan ve özel gereksinimi olan çocuklarin egitim gördügü bir okula misafir olan Adana Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri, ögrencilerin kisisel bakimlari ile ilgilendi. 

Mobil kisisel bakim aracinda ögrencilerin saç kesimi, tiras, el ve ayak tirnak bakimlari yapildi. Kalplere dokunan hizmetten duyduklari memnuniyetleri gözlerine yansiyan ögrenciler Büyüksehir çalisanlarina sarilarak tesekkür etti.

Ögrencilerle sohbet eden yetkililer, Baskan Zeydan Karalar’in talimatlari dogrultusunda bundan sonra da engelli vatandaslarin yaninda olacaklarini belirttiler.

Karaisali’da vatandaslarin taleplerine de kayitsiz kalmayan Adana Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaçlar dogrultusunda belirlenen engelli vatandaslara dagitilmak üzere getirilen 7 tekerlekli sandalyeyi mahalle muhtarlarina teslim etti.

 Vatandaslarin da saglik taramasindan geçirilerek tansiyon ve seker ölçümünün yapildigi etkinlige Büyüksehir bürokratlarinin yani sira, belediye çalisanlari ve vatandaslar katildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı