Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Pamukta destekleme primi en az 1.5 lira olmalı

Pamukta destekleme primi en az 1.5 lira olmalı

Pamukta destekleme primi en az 1.5 lira olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 'beyaz altin' olarak bilinen pamukta üretim maliyetinin çok arttigini belirterek destekleme priminin kilogram basina en az 1.5 lira olmasi gerektigini söyledi. 

'PAMUK ÜRETICISININ YÜZÜ GÜLSÜN'

Üretim maliyetleri sürekli artarken piyasadaki pamuk fiyatlarinin geçen yilin bile çok altinda olduguna dikkat çeken Ayhan Barut, 'Onlarca sektörün hammaddesi olan çok stratejik ürün pamukta disa bagimliliktan kurtulmak ve yerli üreticiyi magdur etmemek için pamuk destekleme priminin kilogram basina en az 1.5 lira olmasini, hasat dönemi yaklasirken ithalata izin verilmemesini, tohum, gübre, mazot gibi maliyetler altinda ezilen üreticinin yüzünü güldürmek için ek prim destekleri verilmesini talep ediyoruz' dedi. 



'PAMUKTA DISA BAGIMLIYIZ'

Çukurova'da pamuk hasadi yaklasirken üreticilerin taleplerini dile getiren CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, 'Tarimda net ithalatçi haline getirilen ülkemiz de ne yazik ki bir zamanlar beyaz altin olarak bildigimiz pamukta da disa bagimliyiz. Tam 30'dan fazla iskolunun hammadesi ve çok stratejik bir ürün olan pamukta geçen sezon yaklasik 1 milyon tonluk üretime karsin yillik ülke ihtiyaci yaklasik 1.5 milyon ton oldugu için aradaki farki ithalatla kapattik. Bu 1 milyar 150 milyon Dolar disariya para gitti demektir' diye konustu.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli