Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pozantı gurur gününe hazır

Pozantı gurur gününe hazır

Pozantı gurur gününe hazır

Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Pozanti Kongresi’nin 100’üncü yil etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilecek programin hazirliklarinin tamamlandigini söyledi.

TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop’un katilimiyla gerçeklestirilecek etkinlikler temsili olarak buharli trenden inecek Mustafa Kemal Atatürk ve heyetin karsilanmasiyla baslayacak.
Milli Mücadele sürecinin temel taslari arasinda degerlendirilen 5 Agustos 1920 tarihinde gerçeklestirilen Pozanti Kongresi’nin 100’üncü yili canlandirma, konferans ve konser etkinlikleriyle kutlanacak.
Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, tarih sayfalarinda cevher halinde kalan bir degeri mücevhere dönüstürmek için bir süredir çaba sarf ettiklerini belirterek, “Erzurum ve Sivas kongreleri gibi Pozanti Kongresi de Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip. Bugüne kadar gölgede kalan bir degeri gün yüzüne çikarmak, gelecek kusaklara ülkemizin nasil kuruldugunu, bagimsizligin önemini bir kez daha hatirlatmak üzere uzun bir süre çalisma yaptik. Bir bilim heyetine Pozanti Kongresi’nin kitabini yazdirdik. ‘Pozanti Kongresi 100.Yil Hatira Pulu’ bastirdik. 100’üncü yilda konunun önemine yakisan bir kutlama programi hazirladik” dedi.
Dönemin Büyük Millet Meclisi Baskani Mustafa Kemal Atatürk, Savunma Bakani Fevzi Çakmak ve heyetinin Pozanti’da emperyalist ülkelere önemli mesajlar verildigini, Kurtulus Savasi’nin Güney Cephesi’yle ilgili kararlarin alindigi Pozanti Kongresi’nde seçimle Adana Valisi ve yöneticilerinin belirlendigini belirten Baskan Çay, “Isgal döneminde Adana’nin vilayet merkezi olan Pozanti’da 100 yil önceki atmosferi yeniden yasayacagiz. Ulastirma ve Altyapi Bakanligimiz TCDD Tasimacilik A.S. araciligiyla güne özel buharli tren tahsis etti. 5 Agustos’ta Pozanti Istasyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanligimizin destegiyle tiyatro sanatçilarimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, Fevzi Çakmak’i ve kongreyi canlandiracak. Prof. Dr. Sadik Sarisaman’in ‘Pozanti Kongresi’nin Önemi’ baslikli konferansimiz olacak. Anlamli günü Çukurova Senfoni Orkestrasi’nin ‘Senfoni ile Türküler’ konseriyle tamamlayacagiz. TBMM Baskanimiz Prof. Dr. Mustafa Sentop seref misafirimiz olacak. Vatanini seven herkes için gurur günü olacak” diye konustu.
Buharli tren fotografçilari
Çay, etkinlikle Adana’nin tanitimina farkli bir pencere daha açtiklarini belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanindan etkinlige katilacak misafirlerimiz olacak. Özellikle buharli tren fotografi çekmek isteyen sanatçilar rezervasyon yaptirdi. Pozanti Kongresi’nin gerçek önem ve degerini böylesine güzel etkinliklere hatirlatma imkani buldugum içim gurur duyuyorum. Siyasetçilerden sponsorlarimiza, kamu kuruluslarimizdan vatandaslarimiza 100’üncü yil etkinliklerine katki sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli