Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

'Provokasyonlara gelmeden yolumuza devam edeceğiz'

ÇUKUROVA 100.YIL CEMEVİ’NDE MUHARREM ORUÇLARI AÇILDI

ÇUKUROVA 100.YIL CEMEVI’NDE MUHARREM ORUÇLARI AÇILDI
 
Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Subesince, Muharrem ayinin ilk günlerinde tutulan yas ve matem oruçlarinin anlamini bir kez daha hatirlatmak için iftar yemegi düzenlendi. Etkinlige katilan Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, Kerbela'da yasanan acilari bir kez daha hatirladiklarini ve bu yaslari unutturmayacaklarini söyleyerek, matem oruçlarinin hak katinda kabul olmasini diledi.

 
Anadolu Alevileri tarafindan 12 Imam’a adanmasi nedeniyle Muharrem ayinin ilk 12 gününde tutulan yas ve matem oruçlari için, Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Subesince , 100. Yil Cemevi’nde iftar yemegi düzenlendi. Çok sayida vatandasin yani sira etkinlige , CHP Il Baskani Mehmet Çelebi, Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, CHP Il Baskan Yardimcisi Dr. Halit Atik, CHP Çukurova Belediyesi Meclis üyesi Abeydullah Kolcu ve ,Zeki Eren, Çukurova belediyesi Baskan Yardimcisi Ismail Özgen, Ceyhan vakif sube Baskani Bahadir Odabasi, Serin Yaylalilar Dernek Baskani Sitki Keskin ile vakif üyeleri katildi. Matem oruçlari için bir araya gelen Alevi vatandaslar, önce baglama esliginde türküler ve agitlarla yakarak, acilarini dillere döktü.

Daha sonra dedelerin dualariyla yas ve matem oruçlarini açan misafirler, yasanan acilarin bir daha yasanmamasi için dilek tuttular. Etkinlige ev sahipligi yapan Haci Bektas Veli Anadolu Kültür Vakfi Adana Subesi Baskani Saim Yilmaz, “ 12 gün boyunca sessiz, sedasiz, satafatsiz, israfsiz, gösteristen uzak, mazlumlarin masumiyet duygusu için oruç tutacagiz. Burada Kerbela hakikatini ve bugüne ulastirdigi mesajlari anlamak için toplandik. Ama ne yazik ki günümüzde Kerbela benzer olaylar yasanmaya devam ediyor. Maras, Sivas ve Çorum’da yasananlar da bir Kerbela'dir. Bunlarin son bulmasi için dualarimizi ediyor, ellerimizi hakka açiyoruz” dedi.

Matem ve yas gününde konusan Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin ise yilin 365 günü eline, diline, beline sahip çikip aslinda her gün bu anlamda oruç tutan canlari sevgi ve saygiyla selamladigini söyledi. Baskan Çetin , “Kerbela'da yasananlari unutmak mümkün degil, asirlar geçse de bu acilari unutmayacagiz. Burada bizi misafir ettiginiz için tesekkür ederim. Provokasyonlar bugüne kadar hep yasandi, bizler ne Sivas’i unuttuk ne Maras’i ne de Çorum'u. Provokasyonlara gelmeden yolumuza devam edecegiz. Hünkar Haci Bektas Veli’nin dedigi gibi, incinsen de incitme diyorum. Bu çok degerli anlayisin temsilcilerini selamliyorum, oruçlariniz hak katinda kabul olsun” diyerek günün anlamina vurgu yapti. Daha sonra dualarla ve baglama dinletileriyle Alevi vatandaslar yas ve matemlerini anmayi sürdürdü



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı