Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Roket yakıtı mucit Türkiye'de tehdit ediliyor

Roket yakıtı mucit Türkiye

Roket yakıtı mucit Türkiye'de tehdit ediliyor

Roket yakiti mucit Türkiye'de tehdit ediliyor

 

ADANA- Savunma sanayimizin olmazsa olmazi roket yakiti olan HIDROJEN’in, Türkiye de kesinlikle üretiminin olmadigini söyleyen Basinçli Gazlar Uzmani Turgay Kamisli, Roket Yakiti (Hidrojen) üretimi projelerinin yillardir tehdit edilerek engellendigini iddia etti. Artik belgeler ile konusacagini ifade eden Kamisli,  Cumhurbaskani Erdogan'a seslendi. Kamisli, ‘’Sayin Cumhurbaskanimizin ve kamuoyunun bazi Bakanliklarda oynanan oyunlari bilmeye haklari vardir. ‘’ seklinde konustu.   ‘’ S 400 de alsaniz,  Patroit de alsaniz,  ROKET yakiti olan hidrojen gazina mutlaka ihtiyaç vardir. Savunma sanayi ve Türk ekonomisi  için artik üretmemiz sarttir.  Asagidaki bilgileri Sayin Cumhurbaskanimiz ve kamuoyunun takdirine sunuyorum’’ dedi.

 DÜNYA’DA BIR ILK PEKI NEDEN ENGELLENIYOR?

a) 1 kg.  hidrojen (Roket yakiti),  Almanya ve Amerika’dan ithal edilerek Türk Savunma Sanayine  1050  TL’ na satilmaktadir.

b) T.P.E belgeli TUBITAK onayli projemizi hayata geçirerek biz ürettigimizde,     1 kg. hidrojen  10 TL  olacaktir. 30’u askin Akademisyen, Mühendis ve Teknik Ekibimizle  üç ayda tesisi kurup, Hidrojen üretimine baslayabiliriz. Üretim esnasinda hiçbir enerji kullanmadan enerji elde edecegiz. Bu üretim teknolojisi dünyada tek olacaktir.

c) Ayrica, 1 kg. hidrojen Türk  sanayisine (Rafineri) Suni Gübre,  Cam Sanayi, Yag Sanayi, Meteoroloji  vs. gibi kurumlara 1250 tl. den satilmaktadir.

d) Hidrojen (Roket Yakiti) Elektrik üretiminde, motorlu araçlarda, denizalti da, gemilerde,  lokomotiflerde teknolojisi  gelismis  ülkeler tarafindan  ( ABD, Almanya, Japonya vs.) zaten kullanilmaktadir.

CEYHAN ENERJI IHTISAS BÖLGESINDE HIDROJEN (ROKET YAKITI) ÜRETIMI IÇIN TAHSIS EDILEN HAZINE ARAZISI, ALI CENGIZ OYUNLARIYLA NASIL IPTAL EDILDI

a) Projemizin gerçeklesmesi için, tüm istenen belgeleri tanzim ederek,  Çevre ve Sehircilik Bakanligina sunduk. (22.04.2019 tarih ve 18201 sayili  dosya)

b) 11 ay bekletildik. Hiçbir yazili belge verilmedi. Ancak telefonla aranarak (Pagan gibi) ‘’Sayin Turgay Kamisli. Dosyaniz komisyondan çikti. Sayin Bakanimiz Murat Kurum’un imzasinda. Gönderecegiz’’ dediler. Tüm bunlar kayitli ve belgelidir.

c) Aylarca bekletildikten sonra, milli suur ve izandan yoksun bir Genel Müdür Yardimcisi (Ismi ve evrak kaydi belgelidir),  Bakanin bile haberi oldugunu zannetmiyorum.  Adana Valisi Sayin Mahmut Demirtas’i da  yaziya ekleyerek, bize tahsis için imzaya sunulan hazine arazisini Bakan adina imzalayarak,  Istanbul (…………) Gurup Danismanlik A.S. ye tahsisini yapmistir.  (Belgelidir) Tarafimiza hiçbir tebligat yapilmamistir.

d) (……….) Danismanlik A.S. hemen,  o bölgeye ekip göndererek vatandaslarla bilgilendirme toplantisi yapmistir. Bize bilgi verilmemesi, yangindan mal kaçirir gibi arazi tahsisi yapilmasi bir skandaldir.

e) Ayrica, söz konusu bölgeye  Adana Valiligince gönderilen mühendislerin Hidrojen üretimi ile ilgili raporunda olumsuz görüs bildirmeleri,  Patent kurumuna, TUBITAK’a ve Üniversitelere saygisizliktir. Otuz’u askin bilim adami ve mühendisler bu proje üzerinde çalismis,  hatta bu hususta Yüksek Lisans yapilmistir.  Ayrica, bir çok arastirma merkezlerince  test edilerek raporlar hazirlanmis,  Dünya Hidrojen Enerjileri Konsey Baskanligi ( Prof. Dr. Nejat Veziroglu) onaylamis  ve projemiz bir çok ödül almistir. Simdi TUBITAK’in onayladigi dünyada ilk ve tek olan çevre dostu projemiz, bir mühendisin olumsuz raporu gerekçesi ile  iptal edilerek, ismi mahfuz bir danismanlik A.S. ne verilmistir.  Üstelik  bu  iptal ilk degildir.  Sayin Cumhurbaskanimizin ve kamuoyunun takdirine sunuyorum.

BIR KAÇ ANEKDOT

1.  19.01.2013 Cumartesi günü Enerji Bakanligi  Bakan Yardimcisi (Su an Japonya Büyükelçisi), Doç. Dr. H. Murat Mercan, Bakanligi tatil gününde açtirarak benim gibi bir fakirle (Adanali Turgay Kamisli ile) bas basa görüsmüstür. (Belgelidir)

2. 18.04.2013 Persembe günü saat 14.00 de,  Enerji Bakanligi 3 nolu Konferans salonunda  Hidrojen Tesisi kurulumu ve Projemiz için toplanti yapilmistir. Katilanlar: Ortadogu, Erciyes, G. Antep, Gazi Üniversiteleri ile TUBITAK, ayrica, Sanayi Bakan danismani ve sanayiciler (Isimleri belgelidir) Enerji Bakanligindan 2 Genel Müdür. Genel Müdürler karsima oturmuslardir. Arsivlerde mevcuttur.

3. Anadolu Ajansi (A.A.),  2 araçla Ankara da  benden randevu isteyerek  ……Üniversitesine  gelmislerdir. (Muhabir Selma Keskin ve ekibi) Yil 2012.  Amerika/Miami’de yasayan Hidrojen Enerjisi Konsey Baskani Prof. Dr. Nejat Veziroglu’na yazi yazarak bilgi almislardir. Veziroglu’nun ‘’Bu bir bulustur diyerek onaylamasi üzerine,  Anadolu Ajansi Genel Müdürlügü yapilan haberi , yayindan kaldirmistir.

Bir çok ödül alan bu Projemiz engellenmektedir.  100 den fazla basvurumuz sümen alti edilmistir. Dosyalarimiz saklanmis veya kaybedilmistir. Cumhurbaskanimizdan bile saklandigina inaniyorum. Çünkü,  Cumhurbaskanligimizin 2004/12 sayili genelgeleri  de  ihlal edilmistir.  

Türk Savunma Sanayini  ve Türk Ekonomisini yakindan ilgilendiren Hidrojen /Roket Yakiti) üretimi yapmamiz istenilmemektedir.  Kirli bir seytan üçgeni vardir. Aslinda Sayin Cumhurbaskanimiz’a  daha dogrusu Türkiye Cumhuriyeti Devletine  projeler üzerinden darbe vurulmaya  çalisilmaktadir. Askeri birimlere gitmesi gereken dosyalar bile saklanmistir. (Belgelidir) Ayni senaryo Sanayi, Enerji,  Çevre ve Sehircilik Bakanliklarinda da vaki olmustur.

SONUÇ

Projeye sicak bakanlar dostane bir sekilde ‘’Abi kendine dikkat et’’ diyorlar. Seytani  olanlar ise ‘’ Bu projeden vaz geç’’ diye ariyorlar. Bu projemiz, tüm engellemelere ragmen insallah Türkiye’nin her bölgesinde üretime geçecektir. Istihdama da katki saglayarak,  ithal eden degil,  ihraç eden bir ülke olacagiz.  

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli