Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Sarıçam'da 10 bin fidan dikildi...

Sarıçam

BAŞKAN ULUDAĞ FİDAN DİKTİ

BASKAN ULUDAG FIDAN DIKTI

Adana Valiligi himayesinde, Adana Orman Bölge Müdürlügünce, Sariçam’in Kasobasi Mahallesi'nde, geçen yil çikan orman yangininda zarar gören alandaki 70 dönümün agaçlandirilmasi için etkinlik düzenlendi.  Ögrenci ve vatandaslardan olusan yaklasik 1000 kisinin katildigi etkinlige Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag’da katilarak agaç dikti.

Adana Valiligi himayesinde, Adana Orman Bölge Müdürlügü koordinesinde “Orman Vatandir” temasiyla düzenlenen etkinlige Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Adana Cumhuriyet Bassavcisi Bilal Gümüs, Sariçam Kaymakami Müfit Gültekin, Adana Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Mehmet Tümay, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, Adana Il Jandarma Komutani Albay Taskin Keles, muhtarlar, ögrenci ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, yapilan konusmalarin ardindan alana protokol üyeleri, ögrenci ve vatandaslar fidan dikimi gerçeklestirdi. Sariçam Ilçesi Kasobasi Mahallesinde, 24 Mayis 2021 tarihinde çikan orman yangininda, yaklasik 70 dönüm alanin zarar gördügünü belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi kapsaminda düzenlenen etkinlikte kizilçam, defne, fistik çami, mazi, mavi servi gibi türlerden olusan 10 bin fidan dikiminin gerçeklestirildigini belirtti.

 

“DIKILEN HER FIDAN DOGAYA BIR CAN GELECEGE BIR NEFES OLACAK”

Konusmasinda dikilen her fidanin dogaya bir can, gelecege bir nefes olacagini belirten Baskan Uludag, sözlerine söyle devam etti “ Geçtigimiz yil çikan orman yangininda Kasobasi mahallemizde yaklasik 70 dönüm ormanlik alan zarar gördü. Adana Valimiz Sayin Dr. Süleyman Elban’in himayelerinde Adana Orman Bölge Müdürlügümüzün koordinesinde bugün gerçeklestirilen etkinlikte 10 bin fidani toprakla bulusturduk. Toplumun çevreye karsi duyarliligini gelistirmek ve ormanlarin önemini göstermek amaciyla, 21-26 Mart tarihleri arasinda “Agaç Bayrami” olarak da bilinen hafta “Orman Haftasi” olarak kutlanir.  Bir fidanin yetisip agaç olmasi ortalama 15 ile 20 yil arasidir. Bu sebeple ormanlari korumayi ve kollamayi bir vazife olarak görmemiz gerekir. Ormanlarin en mühim tabii kaynak olup, insanin hiçbir gayreti ve emegi olmadan insanlara mal ve hizmet üreten canlilar oldugunu da unutmamaliyiz. Bu vesile ile ‘Orman Vatandir, Candir’ bilinciyle, diktigimiz fidanlarin yarinimiza daha yesil bir gelecek birakmak adina önemli bir adim olarak görüyorum.”



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli