Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan Belediyesi'nden Kadın-Erkek Eşitliği konusunda önemli adım

Seyhan Belediyesi

Seyhan Belediye Meclisi , “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı”nın imzalanması yönündeki müşterek komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti. Bu kararla Seyhan’da kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına yönelik önemli b

Seyhan Belediye Meclisi , “Avrupa Yerel Yasamda Kadin-Erkek Esitligi Sarti”nin imzalanmasi yönündeki müsterek komisyon raporunu oy birligi ile kabul etti. Bu kararla Seyhan’da kadin-erkek esitliginin saglanmasina yönelik önemli bir adim daha atilmis oldu.
Seyhan Belediye Meclisi’nin Nisan ayi toplantisi, üçüncü birlesimi dün Meclis Baskanvekili Kemal Çelik baskanliginda meclis salonunda gerçeklestirildi.


Mart ayi toplantisinda CHP Grup Sözcüsü Güngör Geçer’in teklifiyle müsterek komisyona havale edilen “Avrupa Yerel Yasamda Kadin-Erkek Esitligi Sarti’ni Seyhan Belediyesi’nin de imzalamasi” yönündeki teklif komisyondan oybirligi ile geçti.
Gündemin dokuzuncu maddesi olarak görüsülen komisyon raporu Meclis’te oybirligi ile kabul edildi.


Meclis toplantisini konuk olarak izleyen kadin örgütleri alinan karari alkislarla desteklerken, teklif sahibi olan CHP Grup Sözcüsü Güngör Geçer oylama öncesinde yaptigi konusmada, kadin-erkek esitliginin toplumsal yasamin her alaninda demokrasinin bir geregi olarak gerçeklestirilmesi gereken temel bir hak oldugunu söyledi. Geçer, “Kadinlarla erkekler arasindaki esitlik anlayisini ortaya koyarak, ilgili maddenin tüm grup ve tüm meclis üyesi arkadaslarim tarafindan desteklenmesiyle komisyondan oybirligi ile geçmesinden dolayi meclis üyesi arkadaslarimi kutluyor ve tesekkür ediyorum” dedi.
Alinan kararla Seyhan Belediyesi Türkiye’de sözkonusu sarta imza atan 35.belediye oldu.



  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu