Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Seyhan'da Hacı Bektaş'a gönül köprüsü kuruldu!

Seyhan

SEYHAN’DAN HACIBEKTAŞ’A PERSONEL, ARAÇ VE LOJİSTİK DESTEĞİ

SEYHAN’DAN HACIBEKTAS’A PERSONEL, ARAÇ VE LOJISTIK DESTEGI

Seyhan Belediyesi, 58.Ulusal, 32.Uluslararasi Haci Bektas Veli Anma Törenleri ve Kültür Etkinliklerine 13’ü temizlik, 18’i sosyal yardim, 8’i isletme olmak üzere 39 personel ile destek verirken, etkinliklere katilacak yurttaslarin ulasimi için 6 otobüs ve 2 minibüs tahsis etti. Baskan Akif Kemal Akay’in da katilimiyla devam eden etkinliklerde Seyhan Belediyesi Asevi ekibinin hazirladigi asureler ve aslar yurttaslarla paylasilirken, Temizlik Isleri Müdürlügü personelleri de bölgenin temizligini özveriyle gerçeklestiriyor.

 

22 AGUSTOSA DEK SÜRECEK

58.Ulusal, 32.Uluslararasi Haci Bektas Veli Anma Törenleri ve Kültür Etkinlikleri dün Nevsehir’in Hacibektas ilçesinde basladi.

SEYHAN BELEDIYESI 39 PERSONEL ILE DESTEK VERIYOR

Baskan Akif Kemal Akay’in belediye bürokratlariyla birlikte katildigi etkinliklerde Seyhan Belediyesi’nin 13’ü Temizlik Isleri Müdürlügü, 18’i Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, 8’i Isletme Istirakler Müdürlügü bünyesinde görev yapan 39 personeli pazartesi bugünden bu yana etkinlik alaninda görev yapmaya basladi.

 

Temizlik personelleri etkinliklerin gerçeklestirildigi alani gün boyunca hijyenik halde kalmasi için özveriyle temizlerken, Isletme Istirakler Müdürlügü bünyesindeki personeller ise yurttaslarin günesten korunmasi için kurulan çadirlarin düzenini sagliyor. Yurttaslarin gida, su gibi temel ihtiyaçlarini karsilayan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü bünyesindeki asevi ekibi ise gün boyunca kazanlarda pisirilen asureleri ve aslari yurttaslara paylasiyor.

 

KATILIMCILAR IÇIN 6 OTOBÜS, 2 MINIBÜS TAHSIS EDILDI

Ayrica Adana’dan etkinlige katilmak için Nevsehir’e gidecek yurttaslar için Alevi Kültür Derneklerine 6 otobüs ve 2 minibüs tahsis edilirken, etkinliklerde belediyenin 2 temizlik araci, 2 pikap, 2 panelvan ve bir de minibüsü görev yapiyor.

 

KILIÇDAROGLU ILE BIR ARAYA GELDI

Etkinligin ilk gününde CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile bir araya gelen Baskan Akay, daha sonra etkinlik alanindaki Seyhan Belediyesi stantlarinda çalisma arkadaslari ve yurttaslarla bulustu. Verilen hizmetlerin aksamadan, daha saglikli yürümesi için çalisanlara gerekli talimatlari veren Baskan Akay, Turhan Selçuk ve Asik Mahzuni Serif’in mezarlarini da ziyaret etti.

DÜSÜNCELERI TÜM DÜNYAYI AYDINLATIYOR

Aksam saatlerinde gerçeklestirilen etkinliklerin resmi açilis törenine de katilan Baskan Akay, yüzyillar öncesinden birlik ve beraberlik mesajlari veren Haci Bektas Veli’nin evrensel düsüncelerinin bugün tüm dünyayi aydinlattigini vurguladi. Akay, “Seyhan Belediyesi olarak bu yil da Hacibektas’taki etkinliklere destegimizi sürdürüyor, Haci Bektas Veli’yi sevgiyle, saygiyla bir kez daha aniyoruz” dedi.



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı