Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

SEYHAN’DA HİÇ KİMSE KIŞI SOKAKTA GEÇİRMEYECEK!

SEYHAN’DA HİÇ KİMSE KIŞI SOKAKTA GEÇİRMEYECEK!

SEYHAN BELEDİYESİ SOKAKTA YAŞAYANLARA SAHİP ÇIKIYOR

 

 

SEYHAN BELEDIYESI DAYANISMAYI BÜYÜTÜYOR

 

Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, kis mevsiminin kendini iyice htirdigi bugünlerde, ekonomik ve sosyal kosullar nedeniyle barinma imkani olmayan yurttaslar için seferber oldu.

 

“KAPIMIZ AÇIK”

Baskan Akay’in talimatiyla Seyhan’da hiç kimsenin aç ve açikta kalmamasi için harekete geçen Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri “Kapimiz Açik” sloganiyla bir kampanya baslatti. Kampanyayla kis aylarinin zor kosullarini hafifletebilmek için Adana’daki evsiz insanlara barinma, sicak yemek, saglik taramasi, kisisel bakim hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor.

 

BARINMA IMKANI

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün 0322 432 43 74 nolu hattina gelen ihbarlar dogrultusunda sokakta yasadigi tespit edilen kisi ve aileler otele yerlestirilerek, soguk kis aylarini sicak bir yuva ortaminda geçirmeleri saglaniyor.

 

SICAK YEMEK, SAGLIK TARAMASI

Günde üç ögün sicak yemek destegi verilen evsiz yurttaslar düzenli olarak saglik taramasindan geçirilerek, saglik sorunu yasayanlara ücretsiz tedavi olanagi saglaniyor.  

KISLIK KIYAFET DESTEGI, KISISEL BAKIM HIZMETLERI

Evsiz yurttaslarin kislik kiyafet ihtiyaci da Seyhan Dikimevi araciligiyla karsilanirken,  düzenli olarak kisisel bakim hizmetleri de yine Sosyal Yardim Isleri ekipleri tarafindan sunuluyor.

SEYHAN’DA HIÇ KIMSE SAHIPSIZ DEGIL

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözünden hareketle kimsesiz ve sokakta yasayan yurttaslara sahip çikmaya çalistiklarini kaydeden Baskan Akay,  Adanalilara çagrida bulundu. Akay, “Sokakta yasayan yurttaslarimiza sahip çikmak belediyecilik anlayisimizin temel noktalarindan biri. Hemsehrilerimiz barinma olanagi olmadigi için sokakta yasayan kisi ve aileleri 0322 432 43 74 nolu telefonumuzdan bize bildirebilir. Gelen her basvuruyu hizlica degerlendirip soguk kis aylarinin zor kosullarini hafifletmeye çalisiyoruz. Seyhan’da hiç kimse sahipsiz degil. Bu zor günleri birlikte, dayanisma içinde, paylasarak asacagiz” diye konustu.



  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli