Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’da temizlik titizlikle sürüyor!

Seyhan’da temizlik titizlikle sürüyor!

‘KALBİNİZ GİBİ TERTEMİZ SEYHAN’

‘KALBINIZ GIBI TERTEMIZ SEYHAN’

“Modern bir kent temiz bir çevre ile mümkündür” anlayisiyla Seyhan’i temizleyen Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri her gün 740-800 tona arasinda çöp topluyor. Seyhan’in Seyhanlilarin evi gibi tertemiz bir kent olmasi için çalistiklarini dile getiren Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Temiz, saglikli ve yasanilabilir bir çevrenin insanlarin en temel haklarindan biri oldugu anlayisiyla, Seyhanlilara yakisir bir çevre sunmak için temizlik islerimizi titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

 

Seyhan’da tüm yurttaslarin huzurlu, mutlu ve refah bir yasam sürmeleri için görev yapan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, daha temiz ve hijyenik bir Seyhan için araliksiz çalisiyor.

 

96 MAHALLEDE 24 SAAT BOYUNCA ÇÖP TOPLANIYOR

Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri 96 mahallede, her gün üç vardiya halinde ve 24 saat esasina göre, cadde ve sokaklardan 740-800 ton arasinda çöp topluyor. Toplanan evsel atiklar, santiye alani içinde kurulan ve isletilen “çöp aktarma istasyonlarina” atik toplama araçlariyla getirilip buradan Büyüksehir Belediyesi yetki ve sorumlulugunda bulunan Sofulu çöp toplama alanina nakledilerek bertaraf edilmesi saglaniyor.

Resim önizlemesi

TEMIZ BIR SEYHAN IÇIN…

“El Ekipleri” 07.00-23.00 saatleri arasinda iki vardiya halinde cadde ve sokaklari süpürüp temizliyor. Ilçede kurulan açik ve kapali semt pazarlarinin atiklarini toplama, süpürme, dezenfekte edip; çamasir suyu ile yikama islemlerini  “Pazar Ekipleri” gerçeklestiriyor. Pazarlardaki balik tezgahlarinin oldugu alanlar portakal çiçegi kokulu temizlik ürünleri ile yikanip, dezenfekte ediliyor.

HAZIR EKIPLER HER GÜN IKI MAHALLENIN DONANIMLI TEMIZLIGINI YAPIYOR

“Hazir Ekipler” de her gün iki mahallenin süpürge, mintika temizligi, moloz kaldirma, yol kenarlarindaki otlarin temizligi ve sokaklarin yikanmasi gibi islemlerle donanimli temizligini gerçeklestiriyor. Halk sagligini tehdit eden çöp evlerin kaldirilmasi isi de yine hazir ekip tarafindan yapiliyor.

SOSYAL TESISLER DE TERTEMIZ

Seyhan genelindeki camii, ziyaret, cem evi, okul, ögrenci yurdu, müze, külliye, Kuran Kursu ve benzeri kurumlarin düzenli olarak temizligini ise “Sosyal Tesisler Temizlik ekibi” yapiyor.

HALK SAGLIGI GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

Çevreye ve bos alanlara gelisigüzel atilan moloz, agaç dali, koltuk, çekyat, hali vb. atiklar da Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan traktör ve damperli kamyonlarla toplaniyor. Ayrica Seyhan’daki tüm çöp konteynerlerinin yikama ve dezenfekte islemi periyodik olarak gerçeklestirilerek halk sagligi güvence altina aliniyor.



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı