Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Seyhan'ın bilgi evleri artıyor!

Seyhan

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN 11.BİLGİ EVİ İSMETPAŞA’DA AÇILDI

SEYHAN BELEDIYESI’NIN 11.BILGI EVI ISMETPASA’DA AÇILDI

Seyhan Belediyesi’nin pandemi döneminde, uzaktan egitim olanagindan yoksun gençlerin bilgiye erisiminin önündeki engelleri kaldirmak amaciyla halkin kullanimina sundugu bilgi evlerinin onbirincisiIsmetpasa Mahallesi’nde hizmete açildi. Dünyanin bilgi çagini yasadigini ve bilginin en önemli güç haline geldigine dikkati çeken Baskan Akif Kemal Akay, Seyhan Belediyesi olarak gençlerin gelecege en iyi sekilde hazirlanabilmelerine yardimci olmaya çalistiklarini kaydetti.

ÇOCUKLARDAN YOGUN ILGI

Özel Adana Ugur Okullari ve TepebagRotary Kulübü’nün katkilariyla hizmete sunulan Ismet Pasa Bilgi Evi’nin açilisina çocuklarin ilgisi yogun oldu.
Belediye baskan yardimcilari, müdürler, muhtarlar, CHP Adana il ve ilçe yöneticileri ile yurttaslarin katilimiyla gerçeklestirilen açilista Baskan Akay, çok hizli bir degisim ve dönüsümün yasadigi dünyada ayakta kalabilmenin en temel yolunun egitim olduguna isaret etti. Gençlerin ve çocuklarin bu degisim ve dönüsüme hazirlikli olmasinin önemine deginen Baskan Akay, Seyhan Belediyesi olarak evde çalisma olanagi bulamayan genç neslin, egitimle ilgili eksiklerini giderebilmelerine olanak saglamak amaciyla bilgi evlerini hizmete sunduklarini kaydetti.

 

BILGIYE ERISIMIN ÖNÜNDEKI ENGELLER KALDIRILDI

Bilgi Evlerinde kütüphane, bilgisayar ve sinirsiz internet ile gençlerin her türlü bilgiye erisebildigini vurgulayan Akay, on birinci Bilgi Evini hizmete açmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.
Ismetpasa Bilgi Evi’nin Ugur Okullari ve TepebagRotary Kulübü destegiyle hizmete açildigini belirterek iki kuruma ve yöneticilerine tesekkür eden Baskan Akay, “Bilgi Evimiz Ismetpasa Mahallemize ve halkimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.


Ismetpasa Bilgi Evi’nin hizmete sunulmasinda katki vermekten duyduklari mutlulugu dile getiren Özel Adana Ugur Okullari Abdülaziz Birbiçer ise “Seyhan Belediyemize ve Baskanimiza çok çok tesekkür ediyoruz. Egitim konusunda her türlü destegi vermeye haziriz” diye konustu.


TepebagRotary Kulübü Baskani Özcan Yücelt de “Böyle güzel bir proje için Seyhan Belediye Baskanimiza ve ekibine çok tesekkür ediyorum. Bu projede egitime katkisindan dolayi maddi-manevi belediyenin yaninda olmak istedik. Bu nedenle onlara çok tesekkür ediyorum. Hepinize hayirli olsun.” Ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan kesilen kurdele ile Bilgi Evi hizmete açilirken Baskan Akay katilimcilarla birlikte halaylar çekti.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı